Visteon deschide un centru de dezvoltare în Timişoara

Visteon, singurul furnizor Tier-1 din industria automotive care se concentrează exclusiv pe componente electronice de bord pentru automobile, va deschide un centru de dezvoltare a produselor în Timişoara. Compania intenţionează să recruteze 400 de angajaţi până în 2020.

Ca răspuns la cererea în creştere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile, şi pentru produsele asistate şi autonome, Visteon a închiriat spaţiu pentru birouri în zona centrală a Timişoarei. În cadrul noului centru vor lucra iniţial ingineri de dezvoltare, supervizori şi manageri. Extinderea centrului se va realiza în etape, în funcţie de cererea clientului.

Centrul de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timişoara este poziţionat strategic ca parte integrantă a planului de dezvoltare a companiei în Europa, alături de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franţa şi Marea Britanie. Centrul de la Timişoara va fi implicat în principal în dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment şi afisare pe parbriz) pentru producătorii europeni de automobile şi va colabora cu Directorul Tehnic al Visteon şi cu Centrele Tehnice Europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom. Centrul de la Timişoara va sprijini creşterea companiei Visteon în dezvoltarea colaborărilor cu clienţi precum: BMW, Mercedes, Porsche şi Jaguar Land Rover.

“Sprijinind atât programele producătorilor auto la nivel European şi mondial, noul centru de dezvoltare a produselor din Timişoara va juca un rol important în dezvoltarea de software şi produse pentru noua generaţie de tehnologii incluse în noile sisteme de asistenţă a şoferilor (ADAS) şi aplicaţii autonome de conducere. În cel mai scurt timp, centrul tehnic din Timişoara va avea competenţă deplină pentru a transforma cerinţele clienţilor în soluţii testate şi pregătite ulterior pentru a fi utilizate în producţia de masă. Fiind un important centru de dezvoltare software, centrul de la Timişoara va realiza acest lucru prin colaborarea strânsă cu cele mai importante unităţi de cercetare şi dezvoltare ale companiei Visteon din întreaga lume. Avem o serie de oportunităţi interesante la noul centru tehnic pentru a stimula inovaţia în domeniul automotive şi pentru a oferi o experienţă bogată şi conectată pentru şoferi şi pasageri”, a declarat Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe – Visteon.

Profilul candidatului căutat de compania Visteon implică o combinaţie echilibrată de dezvoltatori cu o experienţă de peste 3-5 ani în domeniul automotive şi tehnologie, precum şi de dezvoltatori cu experienţă în managementul proiectelor şi experienţă de supervizare. Visteon intenţionează, de asemenea, să recruteze proaspăt absolvenţi din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare. Compania caută candidaţi ale căror seturi de competenţe includ limbajul de programare C şi/sau C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate sau proiectarea de software şi modelarea UML.

 

Adaugati comentariu