Skoda a produs 1 milion de vehicule în 2018

Compania Skoda Auto a produs vehiculul cu numărul 1 milion din 2018, atingând acest punct de referinţă cu două săptămâni mai devreme decât în 2017.

Astfel, pentru al cincilea an consecutiv, numărul de vehicule produse a ajuns la şapte cifre. SUV-urile Škoda Kodiaq şi Karoq, precum şi gamele Octavia şi Fabia au contribuit în mod semnificativ la acest succes.

„Anul financiar curent arată că o gamă modernă de modele permite Škoda să atingă noi segmente de clienţi pe pieţele internaţionale într-un mod durabil. În ultimii ani, ne-am mărit în mod constant producţia şi vânzările, depăşind acum un milion de unităţi pentru a cincea oară la rând. Vom continua strategia noastră de creştere în 2019. Aici, un rol important va fi jucat de noul Škoda Scala – un vehicul în segmentul A de mare volum pe care l-am adăugat în portofoliul nostru”, a afirmat Michael Oeljeklaus, membru al consiliului de administraţie al Škoda Auto pentru producţie şi logistică.

Vehiculul cu nr. 1 milion – Škoda Fabia 1.0 TSI Moon White – a ieşit de pe linia de fabricaţie a uzinei din Mladá Boleslav.

Potrivit reprezentanţilor constructorului auto, cererea ridicată pentru Kodiaq şi Karoq evidenţiază succesul campaniei pentru SUV-uri. Acestea sunt o componentă importantă a producţiei de vehicule, aflată în creştere. Numărul de SUV-uri al producătorului ceh a atins 1 milion de unităţi încă de la mijlocul lunii octombrie 2018.

Alături de campania destinată SUV-urilor, Skoda pune accentul pe electromobilitate, digitalizare şi internaţionalizare. Scopul este de a creşte treptat numărul de pieţe pe care Škoda activează în această perioadă, de la 103 la 120.

 

Adaugati comentariu