Fiat şi-a vândut afacerea de componente auto

Magneti Marelli, divizia de componente auto a grupului Fiat Chrysler Automobile (FCA) a fost preluată de japonezii de la Calsonic Kansei, valoarea tranzacţiei fiind de 6,2 miliarde euro.
fiat

Magneti Marelli produce sisteme de iluminat, sisteme de transmisie şi echipamente electronice.

FCA a demarat operaţiunea de separare a diviziei de componente auto de restul grupuli în iulie 2018, intenţionând să o listeze la bursă. Ulterior, însă, a optat pentru vânzarea, după ce condiţiile de pe piaţa bursieră s-au deteriorat din cauza tensiunilor comerciale şi a incertitudinilor politice din Italia.

După preluare, se estimează că noua entitate va avea o o cifră de afaceri de aproximativ 15,2 miliarde euro şi 65.000 de angajaţi de la Tokyo şi până la Milano.

Această vânzare este prima tranzacţie majoră încheiată de noul director general de la „Fiat Chrysler Automobiles”, Mike Manley, cel care a preluat acest proiect de la predecesorul său Sergio Marchionne.

Fondul american KKR a preluat firma Calsonic Kansei de la Nissan Motor Co. şi alţi acţionari în 2016. Între timp, fondul american s-a angajat să ajute producătorul japonez, al cărui principal client este Nissan, să se dezvolte pe plan internaţional.

 

Adaugati comentariu