Volkswagen va produce în Europa numai maşini electrice din 2033

Marca Volkswagen va produce în Europa numai maşini electrice, din 2033, a anunțat directorul general Thomas Schaefer, adăugând că, în următorul deceniu, VW va reduce numărul de modele oferite, pentru a se concentra pe cele de bază, cu scopul de a creşte marja de profit pentru toate mărcile de volum - Volkswagen, SEAT, Skoda şi vehicule comerciale - la 8% până în 2025.
Volkswagen

”Fă mai puţin, dar mai bine”, a spus Schaefer, citat de Reuters.

Pe de altă parte, acesta a vorbit și despre alte acțiuni strategie precum asamblarea vehiculelor de la diferite mărci în aceeaşi fabrică,pentru economisirea costurilor, și trecerea de la conceptul de ”un singur model per fabrică” la ideea de platformă care folosește acelaşi design de bază pentru diferite modele.

Totodată, producătorul auto vizează producerea unui vehicul electric entry-level la un preţ 25.000 de euro sau mai puţin.

Volkswagen, cel mai mare producător european de automobile, pregătește, până la finele acestui deceniu, investiţii de peste 100 de miliarde de dolari pentru portofoliul său global de vehicule electrice, precum şi pentru construcţia de noi fabrici de baterii în Europa şi America de Nord şi pentru a-şi asigura aprovizionarea cu materii prime cruciale.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental lansează noi senzori pentru a proteja bateria vehiculelor electrificate

4 motive pentru care ar trebui să cumperi o poliță de asigurare auto online

 

 

Adaugati comentariu