ZF achiziționează divizia auto a BeeSpeed

ZF a achiziționat divizia auto a prestatorului român de servicii de inginerie BeeSpeed. Noua filială ZF, BeeSpeed Technical Engineering Center S.R.L. cu cei peste 100 de dezvoltatori ai săi, va funcționa într-o clădire a Universității Politehnice din Timișoara.
ZF preluare divizia auto BeeSpeed Timisoara

BeeSpeed lucrează încă din 2008 pentru departamentul Sisteme de Frânare a diviziei Sisteme de Siguranță Activă al concernului ZF.

”BeeSpeed este un partener vechi și de încredere. Prin această achiziție ne asigurăm pe termen lung know-how-ul celor circa 110 ingineri, care lucrează pentru noi în cadrul diviziei auto de la BeeSpeed, și le oferim acestora perspective excelente ca parte a concernului ZF.” ZF și-a consolidat poziția de furnizor de sisteme nu doar în domeniile de software, testarea sistemelor și IT, ci și în domeniul sistemelor mecanice. „În felul acesta ne putem extinde și mai mult competențele în domeniul sistemelor mecanice inteligente și putem continua totodată să dezvoltăm împreună unitatea din Timișoara”, a declarat Manfred Meyer, director de dezvoltare al departamentului de Siguranță Activă, Sisteme de frânare și direcție, din cadrul ZF.

Desprinderea diviziei auto din BeeSpeed și afilierea acesteia ca BeeSpeed Technical Engineering Center S.R.L. la concernul ZF, a devenit efectivă din punct de vedere juridic începând cu 1 ianuarie 2019. Directorul diviziei auto și asociatul BeeSpeed, Dr.ing. Sever Scridon, se va afla în continuare în fruntea echipei de ingineri.

”Ne bucurăm, acum în calitate de parte a unui subfurnizor global de anvergură al industriei auto, să putem crește și oferi în continuare locuri de muncă atractive. Cu acest lucru sunt de acord în mod evident inclusiv începătorii în această meserie dar și tinerii ingineri:și datorită strânsei colaborări cu Universitatea Politehnica, ne-am putut extinde numărul de ingineri deja înainte de sfârșitul anului trecut cu un număr de 40, până la peste 110 – iar până în 2020 preconizăm o dublare a numărului de angajați, la peste 230 de ingineri”, spune Scridon.

BeeSpeed a fost înființată în anul 1994. Un pilon secundar, pe lângă divizia auto, este domeniul automatizării cu focalizare pe ingineria electrică și tratarea apei. BeeSpeed va conduce în continuare independent activitatea acestei divizii.

Adaugati comentariu