Adio, Audi R8! Nemții renunță la supercar în 2020!

Audi R8

Vin vești îngrijorătoare de la Ingolstadt pentru fanii supercar-ului Audi R8. Mașina nu va supraviețui dincolo de acest deceniu, pentru că șefii Audi au decis să o scoată din gamă. Din cauza cifrelor modeste de vânzări, nemții consideră că ar fi înțelept să renunțe la model.

Audi R8 va ieși din gamă în 2020, atunci când Lamborghini Huracan, modelul cu care împarte platforma, va primi o nouă generație. Audi se va concentra, în schimb, pe modele sport mai populare, lucrând intens la generații noi pentru S/RS6, S/RS7 și S8 cu motor V8 de 4.0 litri, cu o arie de putere între 500 și 650 CP, dar și pentru RS4 și RS5, cu unități V6 nou-nouțe, care vor dezvolta 450 CP.

Nici Audi R8 E-Tron, prezentat la Geneva în 2015 și vândut în mai puțin de 100 de unități, nu se va mai concretiza, desi, cu nume de cod “Scorpion”, acesta trebuia să primească un V8 de nouă generație, alcătuit din patru motoare de 1.2 litri, preluate de la motocicletele Ducati.

Venit pe lume în 2006, atunci când a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris, R8 ar ieși din schemă după numai trei generații. A treia, în versiune mai accesibilă ca predecesorul, ar urma să fie lansată anul viitor și propulsată de noua unitate V6 turbo de 2,9 litri. În locul lui, Audi Sport speră să relanseze vânzările cu RS Q8, care va avea la bază SUV-ul programat să fie lansat anul viitor și care va fi un coupe al deja familiarului Q7. RS Q8 va prelua unitatea V8 de 650 CP, care se regăsește la ora actuală sub capota lui Lamborghini Urus.

Concernul are și un as în mânecă: Porsche Mission E, primul model electric al brand-ului, care este în plan încă din 2015, va fi lansat în 2019.

Adaugati comentariu