Angela Merkel: Nu este în interesul Germaniei să slăbească industria auto

Cancelarul Angela Merkel sare în ajutorul industriei auto germane, susţinând că “nu trebuie să o pedepsim, trebuie să o lăsăm să se dezvolte”.

“Nu este în interesul Germaniei să slăbească industria auto – lovită de scandalul emisiilor – atât de mult încât să nu mai poată investi în tehnologii inovatoare”, a spus oficialul german la Berlin, în cadrul unei dezbateri privind bugetul de stat.

Merkel cere Europei să investească în dezvoltarea bateriilor și a softurilor necesare pentru ca mașinile electrice să devină o chestiune de viitor, pentru că atlfel, bătrânul continent riscă să piardă teren în fața producătorilor asiatici și americani.

„Trebuie să le spunem celor din industrie: este de datoria voastră să recâștigați încrederea pe care ați pierdut-o”, a atras atenția Angela Merkel în Parlamentul Germaniei, făcând aluzie la Dieselgate.

Merkel și-a subliniat poziția împotriva cererii de a impune restricții și mai mari asupra constructorilor auto. Declarația sa vizează cererea înaintată de ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, care a cerut companiilor auto, în cadrul unui interviu acordat publicației Sueddeutsche Zeitung, să-l informeze în privința modului prin care aceștia intenționează să deruleze actualizarea softurilor motoarelor diesel pentru reducerea emisiilor, până la sfârșitul anului.

Germania a demarat deja o ofensivă împotriva poluării produse de mașini. Astfel, în luna februarie, un instanța gemană a decis că autoritățile locale pot interzice circulația vehiculelor cu emisii mari în orașele pe care le au sub administrație.

Peste 800.000 de persoane sunt angajate, la ora actuală, în industria auto germană.

Adaugati comentariu