Aniversare – Kia a produs trei milioane de mașini în Europa

Kia Cee'd GT

Kia aniversează trei milioane de mașini produse în Europa din momentul în care constructorul sud-coreean a început producția la uzina din Zilina, Slovacia, în 2006.

Mașina cu numărul 3.000.000 este o Kia Cee’d cu linia de echipare GT-Line, construită pentru un client din Islanda. Sub capotă se regăsește motorul T-Gdi de 1.0 litru.

În 2017, Kia Motors Slovacia a construit 335.600 de vehicule și 539.987 de motoare, exportând produse către 80 de țări din întreaga lume. Cel mai popular propulsor a fost CRDi de 1.7 litri.

La Zilina se produc modelele Cee’d (sau Ceed, cu noua denumire implementată odată cu apariția celei de-a treia generații), best-seller-ul Sportage, dar și MPV-ul Venga. Începând cu luna mai a anului 2013, de pe liniile de asamblare ale uzinei slovace au ieșit și Cee’d GT, și Pro Cee’d GT. Modelele construite în Europa reprezintă aproape 50% din vânzările companiei pe “bătrânul continent”. Unul dintre cele mai attractive aspecte care atrag clienții este garanția de 7 ani sau 100.000 de kilometri, unică în Europa.

POATE VĂ INTERESEAZĂ ȘI:

KIAmă-mă și voi veni,

pentru că ești atât de KUGA!

Test drive Kia Sportage și Ford Kuga

La Zilina se produc și motoare pentru cele mai populare modele în Europa. Peste patru milioane de propulosare au fost construite începând cu 2006. Kia Motors Slovacia răspunde de producția unităților pe benzină 1.4 MPI, 1.6 GDI și, pentru modelele GT, 1.6 T-GDI și diesel 1.7 CRDi și 2.0 litri R. Tot acolo va fi produs și motorul diesel 1.6 U3, care se va regăsi inclusiv sub capota celei de-a treia generații Kia Ceed.

184.386 de angajați numără Kia în Europa, angajați direct sau indirect, prin intermediul lanțului de distribuție și vânzări. 15.000 dintre aceștia lucrează la uzina din Zilina.

Adaugati comentariu