Audi demarează producţia de motoare electrice în Ungaria

Audi AG a lansat oficial producţia de motoare electrice la uzina sa din localitatea Győr (Ungaria). În prezent, în această divizia nouă, lucrează aproximativ 100 de persoane. Motoarele electrice ale Audi sunt produse pe o suprafaţă de 8.500 de metri pătraţi, în baza unui concept inovator de producţie: asamblarea modulară.

“Audi Ungaria este implicată deja de 25 de ani în creşterile mărcii cu patru inele. Subsidiara noastră din Ungaria intră acum într-un domeniu absolut nou, începând să producă motoare electrice. Acest know-how exclusiv face ca Győr să devină unitatea noastră principală de producţie pentru motoarele electrice” a afirmat Peter Kössler, membru al Consiliului de Administraţie AUDI AG, responsabil pentru Producţie şi Logistică.

Primele motoare electrice produse de Audi Ungaria vor fi folosite pentru modelele Audi e-tron. Acesta este primul model pur electric al mărcii Audi şi va fi construit la fabrica Audi din Bruxelles.

Pentru producţia de motoare electrice, Audi Ungaria a instalat echipamentul şi insulele inovatoare în doar un an. Departamentele de dezvoltare a motoarelor electrice şi cel de planificare a producţiei au colaborat îndeaproape cu centrul tehnic de construire a prototipurilor/centrul tehnic de producţie din Győr, pentru a dezvolta expertiza necesară.

Capacitatea actuală de producţie este de aproximativ 400 de motoare electrice pe zi şi poate fi crescută treptat. În prezent, circa 100 de persoane lucrează în această divizie nouă, iar numărul lor urmează a fi crescut la peste 130, până la finele anului. Producţia funcţionează într-un singur schimb, dar, în curând, se va trece la un sistem în trei schimburi.

Motorul electric din Győr are numeroase noi caracteristici. La stator, care este una dintre componentele principale ale motorului, miza constă în a introduce cât mai mult din firul subţire din cupru emailat în carcasă, deoarece cu cât bobinajul este mai strâns, cu atât va fi mai eficientă furnizarea curentului. Un centru nou de bobinaj şi inserţie din cadrul Audi Ungaria permite bobinajul în manieră foarte compactă a unei cantităţi optime de fir din cupru emailat şi apoi inserarea acestuia în carcasă. Din puntea electrică fac parte şi alte componente de mari dimensiuni, precum sistemul electronic al propulsiei care este instalat într-o carcasă proprie, dar şi transmisia şi doi arbori cu flanşă care transmit cuplul spre roţi. Angajaţii produc două sisteme electrice de antrenare a punţilor pentru fiecare Audi e-tron, deoarece sunt antrenate atât puntea fată, cât şi puntea spate.

Instalaţiile de producţie, roboţii, precum şi staţiile de bulonare şi măsurare sunt instalate în poziţii fixe, dar nu sunt legate între ele cu o bandă lineară. În schimb, angajaţii produc sistemele de propulsie în baza metodei modulare, în insule de producţie. Deşi există o succesiune predefinită a paşilor de asamblare, sistemul modular permite căi ramificate şi mai multă libertate de acţiune în procesul de producţie. Componentele sunt transportate la staţiile de lucru de către vehicule fără şofer, controlate de sisteme IT inteligente.

În paralel cu divizia de producţie, Audi Ungaria a instalat şi trei bancuri de testare pentru motoare electrice în departamentul de dezvoltare a motoarelor, pentru operaţiuni continue de testare şi încărcare. Angajaţii au fost instruiţi suplimentar la centrul tehnic pentru producţie, pentru a deveni experţi în domeniul motoarelor electrice.

Audi Ungaria a produs anul trecut un număr total de 1.965.165 de motoare, compania fiind astfel unul dintre cei mai mare producători de motoare din lume. La fabrica din Győr au fost produse în 2017 şase tipuri diferite de motoare pe benzină şi trei tipuri diferite de motoare diesel, cu puteri între 63 kW (86 CP) şi 470 kW (639 CP). Circa 6.000 de angajaţi produc zilnic aproximativ 9.000 de motoare pentru 32 de unităţi de producţie ale Grupului Volkswagen.

Adaugati comentariu