Batagon îşi extinde producţia de baterii auto în Serbia

Grupul elveţian Batagon International intenţionează să-şi extindă producţia şi să creeze 150 de locuri de muncă până la sfârşitul anului la fosta fabrică a producătorului de baterii auto Fabrika Akumulatora Sombor (FAS), aflat în insolvenţă, a anunţat directoarea fabricii, Darinka Djuran, citată de Seenews.
batagon

Pentru început, producţia va fi de 7.000 de baterii auto zilnic.

Compania are în prezent 200 de salariaţi care produc baterii sub brandul Black Horse.

„Piaţa noastră este reprezentată, în primul rând. de Rusia, pentru că acolo există cerere mare, apoi de Italia, Franţa, Germania, Spania. Suntem activi, deci, în Europa şi Rusia, dar şi în regiune. Vom merge mai departe. Analizăm în prezent pieţe potenţiale „, a adăugat Darinka Djuran.

Batagon International a semnat un acord pentru achiziţia fabricii FAS în valoare de 7,35 milioane euro în decembrie 2017, după ce consiliul creditorilor companiei sârbe a respins anterior cinci oferte ale companiei elveţiene.

În mai 2014, guvernul sârb a acceptat să vândă FAS companiei elene DEM Hellas, deţinută de antreprenorul Eftimios Karanasios. Cu toate acestea, DEM Hellas nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, iar guvernul sârb a convocat o nouă licitaţie pentru vânzarea FAS în octombrie 2016, dar nu a atras niciun fel de oferte.

 

CITEŞTE ŞI:

Voss Automotive va deschide o nou fabrică în Europa de Est

Sprijin financiar pentru investiţii de peste 1 milion de euro

Totul la vedere: Tehnologie Continental pentru conducerea automatizată

 

Adaugati comentariu