Comisia Europeană: Producția de baterii pentru mașini electrice va genera milioane de locuri de muncă

Firmele europene vor genera milioane de noi locuri de muncă pe măsură ce fabricile vor intensifica producția de baterii litiu-ion necesare pentru noua generație de vehicule electrice, consideră Comisia Europeană.
baterii

UE mizează pe Alianța Europeană a Bateriilor pentru a reduce dependența de importurile din SUA sau Asia.

„Ne așteptăm ca până în 2025 să putem acoperi toate nevoile industriale ale producătorilor noștri de mașini atunci când vine vorba de baterii”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Se estimează că fabricile care urmează sa fie deschise în toată Europa vor produce 7 – 8 milioane de baterii anual, mai mult decât producția prognozată pentru vehicule electrice.

UE este „acum pregătită să devină al doilea cel mai mare producător de baterii din lume, după China”, a spus Sefcovic.

Acesta a făcut anunțul după discuțiile privind Alianța Europeană a Bateriilor, purtate cu ministrul german al economiei, Peter Altmaier, și ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire.

Se așteaptă ca producția de baterii pentru vehicule electrice să creeze milioane de locuri de muncă și să joace un rol central în redresarea economică a UE

Bruxelles vede transformarea industriei auto europene ca un factor cheie al recuperării post-coronavirus.

UE investește în prezent 20 de miliarde de euro în 70 de proiecte din 12 state membre pentru a-și asigura independența din punctul de vedere al producției de baterii. Aceasta include asigurarea aprovizionării cu materii prime cheie, cum ar fi litiu, nichel și grafit.

Până anul viitor, Comisia speră să adopte noi standarde stricte de mediu pentru baterii, inclusiv reglementări privind reciclarea materialelor, pentru a evita importurile de componente mai ieftine și mai puțin durabile, care ar submina obiectivele UE.

Comisia Europeană se așteaptă să se creeze până la 4 milioane de noi locuri de muncă până în 2025 ca urmare a zecilor de noi alianțe industriale în domeniul celulelor de baterii.

Bruno Le Maire a declarat că pentru a îndeplini acest obiectiv va fi nevoie de programe masive pentru a pregăti suficienți lucrători pentru ca UE să recupereze decalajele față de producătorii de baterii rivali.

„Obiectivul nostru este de a instrui 800.000 de lucrători până în 2025 pe întregul lanț valoric destinat vehiculelor electrice”, a spus ministrul francez

Alianța Europeană a Bateriilor cuprinde zeci de companii, inclusiv producători de automobile și grupuri energetice.

 

CITEȘTE ȘI:

ACAROM: În februarie 2021, au fost produse în România 39.348 de autoturisme

Volkswagen vrea să construiască şase fabrici de baterii pentru automobile electrice

La uzina din Craiova, Ford a produs 1,5 mil. motoare EcoBoost 1 litru

 

 

Adaugati comentariu