Bentley are un nou designer şef, Stefan Sielaff

Bentley are un nou designer şef. Stefan Sielaff preia ştafeta de la Luc Donckerwolke, care a decis să părăsească grupul german Volkswagen, după trei ani petrecuţi la cârma mărcii britanice de lux.

Oficialii companiei au refuzat să specifice motivele exacte care au dus la plecarea intempestivă a lui Donckerwolke şi nici planurile sale de viitor. Un adevărat veteran VW cu o carieră de peste 23 ani în cadrul concernului, eminentul designer a ocupat de-a lungul anilor mai multe poziţii de top similare la mărcile înrudite, Lamborghini, Audi, Seat şi Skoda. Dintre cele mai cunoscute modele schiţate de Donckerwolke amintim Lamboghini Murcielago, Skoda Fabia I şi Bugatti Veyron Concept.

Luc Donckerwolke s-a alăturat brandului din Crewe în 2012, cu ţelul precis de a revizui designul controversatului Bentayga, versiunea de serie a conceptului EXP9 F şi primul SUV din istoria casei britanice.

Noul şef de design nu este nici el străin de grupul VW. Stefan Sielaff şi-a petrecut mai bine de un sfert de secol în cadrul companiei, cu o scurtă pauză de trei ani, timp în care a lucrat pentru rivalii de la Mercedes-Benz. Între 2006 şi 2011, Sielaff a condus departamentul de design Audi, iar în prezent este directorul de design interior la nivelul întregului concern VW.

Mandatul lui Stefan Sielaff va debuta oficial pe 1 iulie. Acesta îşi va păstra, însă, şi funcţia de şef de design interior VW, urmând să lucreze, în continuare, sub directa coordonare a carismaticului Walter da Silva, directorul stilistic al întregului grup german.

Adaugati comentariu