BMW încetează producția auto la fabrica din Kaliningrad și oprește exporturile către Rusia

Grupul german BMW va înceta să producă mașini în Kaliningrad (Rusia) și nu va mai derula exporturi pe piața rusească, până la o nouă notificare. Pe de altă parte, constructorul auto a anunțat, la München, că vor exista întreruperi de producție în fabricile germane și europene, din cauza blocajelor de livrare. Unde, când și pentru cât timp va fi întreruptă asamblarea nu a fost stabilit încă, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
bmw

BMW a produs, anul trecut, 12.000 de mașini în Kaliningrad, cu partenerul rus Avtotor, și a vândut un total de 49.000 de autoturisme în Rusia.

„Condamnăm agresiunea împotriva Ucrainei și urmărim evoluțiile cu mare îngrijorare și consternare”, a spus BMW. Grupul susține în mod expres sancțiunile împotriva Rusiei și sprijină persoanele afectate prin intermediul organizație de ajutorare a Națiunilor Unite.

BMW a decis în urmă cu doi ani să nu își construiască propria fabrică în Kaliningrad și, în schimb, să încheie un parteneriat cu producătorul rus de mașini Avtotor,

Pe de altă parte, ca urmare a întreruperilor în aprovizionarea cu componente, producția de vehicule în fabricile BMW din München și Dingolfing, ambele Germania, va fi întreruptă săptămâna viitoare, la fel ca și cea de la fabrica Mini din Oxford (Marea Britanie).

De exemplu, cablurile folosite de BMW sunt produse de Leoni la cele două fabrici din Ucraina.

Totodată, și producția de motoare BMW la fabrica din Steyr (Austria) va fi suspendată, iar o serie de ajustări ale programului de asamblare vor fi operate în uzinele din Leipzig și Regensburg (Germania).

Toate aceste întreruperi arată că aproape întreaga producție europeană a producătorului auto este afectată de criza din Ucraina.

BMW a înființat o celulă de criză, similară cu cele stabilite de alți producători auto, inclusiv Volkwagen și Stellantis, care au fost afectați de întreruperea aprovizionării cu componente auto.

 

CITEȘTE ȘI:

Nissan nu va mai dezvolta noi motoare pe benzină

 

Adaugati comentariu