BYD va construi a doua fabrică în Europa. Prima, în Ungaria, va începe producția din 2025

Constructorul auto chinez BYD va lua în considerare anul viitor construirea celei de-a doua fabrici din Europa, a anunţat Michael Shu, directorul pentru Europa, citat de Reuters.
BYD

Michael Shu a declarat că BYD vrea să devină un producător de top de vehicule electrice (EV) în Europa, până în 2030. „Suntem încrezători că vom ajunge la o poziţie de vârf până în 2030”, a afirmat oficialul la o conferinţă dedicată viitorului automobilelor.

În decembrie, BYD anunţa că va construi în Ungaria o fabrică de vehicule electrice, devenind primul mare producător auto important din China cu o bază de producţie în Europa.

Declaraţia oficialului BYD vine în ziua în care preşedintele Chinei, Xi Jinping, vizitează Ungaria, ultima oprire din turneul său european.

Primele două hale ale fabricii din Ungaria vor fi construite într-un parc industrial de 300 de hectare, situat la marginea orașului Szeged, lângă Drumul Principal 5.

„Guvernul s-a angajat la două lucruri în legătură cu investiția planificată a BYD în Szeged: va cheltui 47-48 miliarde HUF (122-125 milioane euro) pentru dezvoltarea infrastructurii și a promis, de asemenea, ajutor de stat, a cărui valoare va fi făcută publică atunci când acesta va fi aprobat de Comisia Europeană”, a declarat Gergely Gulyás, ministru în Cabinetul Primului Ministru.

Se estimează că producția auto va demara la Szeged anul viitor, urmând ca fabrica să ajungă la capacitate maximă în 3-4 ani.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Analize detaliate cu computerul tomograf realizate la Continental Automotive din Timișoara

Ajutor de stat pentru investiții majore în industrii tradiționale. Este eligibilă și fabricarea autovehiculelor

 

 

Adaugati comentariu