Mercedes-Benz renunță la proiectul unei linii de producție pentru modele electrice high-end

Scăderea vânzărilor de de mașini electrice atât în ​​Europa, cât și în Statele Unite, de la începutul anului, a avut consecințe financiare imediate asupra producătorilor. Aceștia manifestă deja o reacție de retragere prin înghețarea sau abandonarea trecerii la electrificare. De exemplu, Mercedes-Benz a renunțat recent la realizarea unei platforme dedicate producției de modele electrice.
Mercedes-Benz

Constructorul auto german a confirmat pentru AFP informațiile din cotidianul german Handelsblatt privind abandonarea pur și simplu a unei noi linii de producție destinată asamblării modelelor electrice high-end, precum S-Class și GLE, din 2028. Ca și alți producători, Mercedes spune că vehiculele echipate „atât cu un motor complet electric, cât și cu un motor cu ardere de înaltă tehnologie” vor apărea „până în anii 2030”.

Această flexibilitate între modelele electrice și cele termice reprezintă noua tendință în strategia producătorilor, care decretaseră totuși, cu câțiva ani în urmă, o oprire a producției de autovehicule cu motoare cu ardere internă până în 2030. Schimbarea de direcție operată de Mercedes-Benz ridică semne de întrebare cu privire la o posibilă pauză în tranziția energetică a pieței auto.

În 2021, producătorul auto a anunțat că modelele electrice și hibride vor reprezenta 50% din vânzările sale totale până în 2025. Cu toate acestea, acest obiectiv a fost împins cu cinci ani, până în 2030, din cauza unei cereri de vehicule electrice pe baterie mai slabă decât se aștepta. Acum, „clienții și condițiile pieței vor determina ritmul transformării”, mai spune Mercedes-Benz.

 

 

CITEȘTE ȘI:

BYD va construi a doua fabrică în Europa. Prima, în Ungaria, va începe producția din 2025

Analize detaliate pentru piese auto realizate cu computerul tomograf la Continental Automotive din Timișoara

 

Adaugati comentariu