Byton va produce, anual, 150.000 de maşini electrice

Future Mobility Corporation (FMC), compania chineză care deţine producătorul de autovehicule electrice, Byton, a lansat o comandă pentru o unitate de vopsire capabilă să deservească 150.000 de vehicule pe an, a anunţat furnizorul german Duerr.
byton

Byton, un start-up condus de fostul şef al programului BMW i8, are deja în plan lansarea unui vehicul electric SUV premium, ultimul dintr-o serie de prototipuri de maşini electrice autonome susținute de China.

„Duerr va construi o unitate de vopsire pentru compania Byton din Nanjing, pentru 150.000 de maşini pe an”, au declarat reprezentanţii furnizorului german, adăugând că aceasta a fost una dintre cele mai mari comenzi pe care compania le-a primit vreodată de la un producător de vehicule electrice.

Byton are susținere financiară din partea companiei de stat chineze producătoare de maşini, FAW şi din partea liderului pieţei de baterii, Contemporary Amperex Technology Co. (CATL).

Start-ul chinez a deschis, în decembrie 2017, şi un sediu în Silicon Valley, anunţând colaborarea cu Aurora, o companie specializată în conducere autonomă, fondată de Chris Urumson, fostul şef al programului de autovehicule autonome de la Google.

Byton colaborează, de asemenea, cu producătorii de componente auto Bosch şi Faurecia, pentru motoare, sisteme de frânare şi elemente de interior.

 

Adaugati comentariu