Ford vinde fabrica de cutii de viteză automate din Franţa

Ford Aquitaine Industries (FAI), fabrica de cutii de viteză automate din Franţa a constructorului auto american va fi vândută din cauza cererii în scădere pe piaţa europeană.
Ford Motor

Potrivit companiei, unitatea este insuficient utilizată de mai mulţi ani şi este de aşteptat ca producţia să scadă în continuare.

Aceasta este a doua oară când Ford încearcă să renunţe la FAI. În 2008, fabrica a fost vândută companiei germane HZ Holding, care, împreună cu un alt partener german, Johann Hay, au reorientat producţia către instalii eoliene. Noua afacere nu amers, iar constructorul auto american a cumpărat-o înapoi doi ani mai târziu, când esr pe punctul de a fi închisă.

Ford Aquitaine Industries, înfiinţată în 1973, la Blanquefort, numără 880 de salariaţi. În ultimii ani, conducerea fabricii s-a confruntat cu o serie de proteste sindicale.

„Opţiunea preferată este de a transfera unitatea de producţie către un terţ care ar putea primi stimulente de la Ford. Un element important în proiectarea acestei idei a fost grija faţă de angajaţii FAI. În plus faţă de garantarea compensaţiilor financiare, vom încerca să asigurăm şi transferul forţei de muncă”, a declarat Steven Armstrong, preşedintele Ford pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Compania amerciană a semnat un acord de confidenţialitate cu o terţă parte, astfel încât să poată avea loc discuţii mai detaliate şi, potrivit unui purtător de cuvânt al producătorului de auto, se înregistrează progrese în această direcţie.

„Obiectivul nostru este să ne asigurăm că orice potenţial nou proprietar are un plan de afaceri durabil. Orice ofertă trebuie să fie rezonabilă, realistă şi să funcţioneze în interesul Ford, al angajaţilor FAI şi al cumpărătorului”, a arătat Steven Armstrong.

Constructorul auto ameerican colaborează cu specialiştii de la Geris pentru a identifica firmele interesate de unitatea de producţie şi, până în prezent, a fost stabilită o comunicare cu peste 80 de potenţiali clienţi.

În presă au apărut speculaţii conform cărora producătorul francez de cutii de viteză Punch Powerglide ar putea prelua fabrica Ford, însă constructorul auto american nu a confirmat informaţia. De altfel, Punch Powerglide (fostă General Motors Stransbourg) nu se numără, în prezent, printre furnizorii Ford.

 

 

Adaugati comentariu