Cine sunt femeile care conduc destinele General Motors

General Motors se va alătura, în curând, unui club exclusivist de companii care au o femeie atât în funcţia de director general, cât şi în cea de director financiar.
gm

Constructorul auto american General Motors este condus de Mary T. Barra din 2014, iar acum a anunţat că Dhivya Suryadevara va fi, începând cu 1 septembrie, noul său director financiar.

Mary T. Barra
Mary T. Barra
Dhivya Suryadevara
Dhivya Suryadevara

Doar 23 dintre cele mai mari corporaţii din lume, prezente în Fortune 500, au un director general… feminin, iar producătorul de ciocolată Hershey este singura companie din Top, unde femeile deţin atât funcţia de CEO, cât şi pe cea de CFO. De la 1 septembrie, GM va avea acelaşi model de conducere executivă. American Water Works (AWK) este o altă companie care are femei în ambele poziţii, însă nu este suficient de mare pentru a face parte din Fortune 500, fiind inclusă doar în S&P 500.

 

 

General Motors este de departe cea mai mare companie cu un astfel de tandem la conducere.

Dhivya Suryadevara, în vârstă de 38 de ani, s-a alăturat constructorului auto american în 2005 şi a fost vicepreşedinte pentru finanţe corporative din iulie 2017.

GM a declarat că a jucat un rol esenţial într-o serie de iniţiative recente importante, precum vânzarea diviziei europene Opel, în 2017. Totodată, a contribuit atât la investiţia de 500 de milioane de dolari în compania de ridesharing Lyft, cât şi la obţinerea investiţiei de 2,25 miliarde de dolari, de la compania japoneză de media şi telecomunicaţii Softbank, în programul de conducere autonomă al GM.

Dhivya Suryadevara a fost şi artizanul îmbunătăţirii ratingurilor General  Motors de la toate cele trei agenţii, Moody’s, S&P şi Fitch.

Ea îl va înlocui pe Chuck Stevens, CFO din 2014, care se va pensiona după 40 de ani de activitate în cadrul GM.

Numărul directorilor de gen feminin din companiile Fortune 500 a scăzut cu mai mult de 25%, după ce a atins un record de 32 de persoane la începutul anului trecut. Mai multe femei CEO şi-au părăsit recent posturile, inclusiv Marissa Mayer de la Yahoo şi Irene Rosenfeld de la Mondelez (fostă Kraft Foods). În 2018, Denise Morrison a părăsit Campbell Soup, Meg Whitman, Hewlett Packard Enterprise, iar Sheri McCoy, Avon.

 

 

Adaugati comentariu