Canadienii de la Magna investesc 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică din Macedonia de Nord

Cea mai mare companie canadiană din industria auto, Magna International Inc., care proiectează, dezvoltă și produce sisteme, module și componente auto pentru cei mai importanți producători de automobile din lume, va deschide o nouă fabrică în Macedonia de Nord, în Zona de dezvoltare industrială tehnologică (TIRZ) Shtip, a anunțat premierul Dimitar Kovacevski.
Magna

Aceasta este prima investiție străină majoră în această zonă, dar compania mai deține o fabrică în țară, la TIRZ Struga, unde produce și asamblează oglinzi și alte produse tehnologice pentru industria auto.

Fabrica Magna de la TIRZ Shtip va începe producția de testare în acest an, iar cea de serie, în prima jumătate a anului 2024.

”Magna Mechatronics devine parte a familiei TIRZ. Începem anul acesta cu o nouă investiție de 40 de milioane de euro, care în primă fază va crea 600 de noi locuri de muncă. Important este că, anul trecut, exporturile companiilor din aceste Zone au atins cel mai mare nivel, de 3,7 miliarde de euro, adică cu 25% peste cel mai înalt punct pe care l-am atins în 2021”, a precizat Jovan Despotovski, directorul Zonelor de dezvoltare industrială tehnologică.

Magna este prezentă în industria auto mondială de peste 65 de ani și numără 161.000 de angajați în 341 de unități de producție și 89 de centre de dezvoltare, inginerie și vânzări de produse din 28 de țări.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Pentru fabrica de la Oradea, Nokian Tyres va primi un ajutor de stat de 99,6 mil. euro

Toyota estimează că ar putea produce 10,6 mil. vehicule în 2023

 

 

 

Adaugati comentariu