Chinezii de la Chervon Auto își construiesc fabrică în Ungaria

Grupul chinez Chervon Auto va face o investiţie de 48 milioane de euro la Miskolc, în Ungaria, a anunţat ministrul Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, citat de agenția de știri maghiară MTI.
Chervon Auto

La uzina din Miskolc, în nord-estul Ungariei, vor lucra iniţial 138 de angajaţi şi vor fi produse anual două milioane de componente auto, pentru motoare pe combustie şi pentru vehiculele electrice.

Guvernul de la Budapesta va sprijini investiţia cu o subvenţie de 5,3 miliarde de forinţi, a precizat Szijjarto. Acesta a adăugat că investiţia chineză indică faptul că Ungaria continuă să fie o destinaţie atractivă de investiţii.

Proiectul Chervon Auto va contribui la întărirea legăturilor dintre China şi Ungaria, în primele şapte luni din 2020 comerţul bilateral a crescut cu 19%, a arătat Peter Szijjarto.

În prezent, aproximativ 700 de companii sunt implicate în sectorul auto din Ungaria, care are o istorie de 120 de ani. Ţara a produs anul trecut 550.000 de maşini şi peste două milioane de motoare, 90% fiind destinare exportului, a precizat ministrul Afacerilor Externe.

Compania chineză, cu sediul în Nanjing, a fost înființată în anul 2012 și numără peste 1.900 de angajați.

Până în prezent, compania a stabilit relații de cooperare cu o serie de furnizori de piese auto multinaționale de renume mondial, precum Valeo, Bosch, Schaeffler, BorgWarner, Calsonic Kansei, MAHLE, Magna, Siemens, Continental, ZF Friedrichshafen. Produsele sale sunt utilizate pe scară largă în patru serii majore de vehicule din Germania, Japonia, Franța și Statele Unite.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch Future Mobility Challenge 2020, prima ediție exclusiv online

Biologia, sursă de inspirație pentru conducerea autonomă în Continental Iași

Modul în care un cip semiconductor Bosch revoluționează navigația

 

Adaugati comentariu