Compa Sibiu, venituri în creştere la 9 luni

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a obţinut, în primele 9 luni din 2018, venituri totale de 578 milioane lei, în creştere cu 7,5% comparativ cu rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Potrivit raportului financiar al companiei transmis BVB, profitului net a urcat cu 9%, la 32,98 milioane, iar rezultatul din exploatare, cu 11,2%, la 38,23 milioane lei,

Activele totale ale societăţii însumau, la data de 30 septembrie, 638,98 milioane lei, în creştere cu 7% faţă de finalul anului trecut.

Potrivit BVB, 54,59% din acţiunile Compa Sibiu sunt deţinute de Asociaţia salariaţilor. Anul trecut, fondul suveran al Norvegiei a cumpărat un pachet de 2,24% din acţiuni.

Produsele companiei sunt livrate în 23 de ţări, de pe trei continente, pintre care se numără Franţa, Germania, Statele Unite, Cehia, Belgia, Olanda, Italia, China, India.

Principalele grupe de produse fabricate sunt componente şi subansamble pentru sisteme de injecţie; componente pentru stergătoare de parbriz; pentru turbosuflante; componente şi subansamble pentru casete şi coloane de direcţie; arcuri; piese ştanţate; transmisii cardanice; ansamble mecano-sudate; componente pentru instalaţii de aer condiţionat.

Produsele societăţii sunt asamblate pe automobile precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche şi Kia.

 

Adaugati comentariu