VW transformă trei fabrici pentru construcţia maşinilor electrice

Volkswagen va transforma trei fabrici din Germania pentru a începe producţia de masă a vehiculelor electrice, o măsură prin care cel mai mare producător de automobile din Europa îşi pune în practică schimbarea majoră a strategiei după scandalul Dieselgate.
electrice

Compania germană a anunţat că uzina din Emden, care asamblează în prezent VW Passat, va construi maşini cu emisii zero începând cu 2022, iar fabrica din Hanovra va începe să le producă tot din acelaşi an.

Fabrica de la Hanovra va continua însă şi producţia unor vehicule cu motoare cu combustie.

În schimb, la uzina din Zwickau, construcţia autoturismelor electrice pentru trei dintre brandurile grupului va demara chiar de la sfârşitul anului viitor

Aproximativ 7.700 de angajaţi din Zwickau sunt instruiţi să asambleze modelul ID, prima maşină care va fi produsă pe platforma Volkswagen destinată maşinilor electrice – MEB (Modularer Elektrobaukastens). Pe linia de producţie, modelul ID va fi urmat de o maşină de familie, Crossover ID CROZZ.

Până la sfârşitul anului 2020, la uzina din Zwickau capacitatea zilnică de producţie va ajunge la 1.500 de vehicule şi vor fi asamblate şase modele de automobile cu emisii zero.

VW a oferit garanţii de angajare până în 2028 pentru angajaţii din fabricile Emden şi Hanovra şi va cheltui 1,2 miliarde de euro pentru instruirea personalului de la Zwickau.

„Ne mişcăm cu viteză maximă în producţia de vehicule electrice. Fabricile din Emden şi Hanovra urmează să fie
modele în Germania. Împreună cu uzina de la Zwickau, vor forma cea mai mare reţea pentru producţia de vehicule electrice din Europa”, a declarat Gunnar Kilian, membru al consiliului de administraţie VW responsabil pentru personal.

Adaugati comentariu