Gestamp îşi consolidează poziţia în China

Gestamp, companie multinaţională prezentă şi pe piaţa din România, şi-a consolidat prezenţa în China prin semnarea unui Acord Strategic de tip Joint Venture cu Beijing Hainachuan Automotive Parts (BHAP), filiala specializată în producerea de componente auto a Grupului BAIC, una dintre cele mai importante companii auto din China.

Tranzacţia este supusă aprobării comisiei speciale chineze SASAC, precum şi autorităţilor de concurenţă şi guvernamentale.

Noua alianţă îmbunătăţeşte poziţionarea strategică a companiei Gestamp, pentru a sprijini nu numai Daimler, Hyundai şi alte mărci non-chineze din zona Beijing, ci şi brandurile proprii ale BAIC în toată China.

În afara Beijingului, Tianjin şi provincia Hebei, compania va continua să producă componente auto pentru toţi clienţii non-BAIC care nu sunt cuprinşi în acord.

Gestamp, cu sediul central în Spania, este specializată în proiectarea, dezvoltarea şi fabricarea de componente metalice de înaltă tehnologie pentru industria auto.

Beijing Automotive Industry Group (BAIC) este al cincilea producător de automobile din China, asamblând în uzinele sale atât mărci locale, cât şi vehicule Daimler şi Hyundai.

Beijing Hainachuan Automotive Parts furnizează componente auto pentru interior şi exterior, pentru control electronic şi pentru sistemele de propulsie. Cu vânzări estimate la 6,5 miliarde de euro în 2017, BHAP a încheiat, până în prezent, peste 12 acorduri cu producători mondiali de componente auto.

Adaugati comentariu