Compania Ford, dată în judecată de profesori pentru că ar fi furat tehnologia EcoBoost

EcoBoost

Trei profesori de la Institutul de Tehnologie din Massachusettes dau în judecată Ford pentru că ar folosi la motoarele EcoBoost ale companiei, chiar tehnologia inventată de ei.

Profesorii au depus dosarul în instanță la sfârșitul lunii trecute și acuză compania Ford că folosește tehnologia inventată de ei în gama de motoare EcoBoost, care și-au găsit loc sub capota mai multor modele ale constructorului american în ultimii ani. Cei care susțin că sunt inventatorii sistemului cu injecție dublă cer o cotă nespecificată din încasările companiei în urma vânzării de mașini echipate cu astfel de propulsoare.

În anul 2007, Ford și Institutul Tehnologiei din Massachusettes a colaborat în cadrul unui program de cercetare, în vederea dezvoltării unor sisteme de propulsie. În 2015, relațiile dintre profesori și Ford au devenit tensionate, iar constructorul auto i-a catalogat pe aceștia depsre “inventatori egoiști”, care nu vor să negocieze cederea drepturilor în vederea patentării produselor.

Ford se pregătește să părăsească Marea Britanie

Profesorii Leslie Bromberg, Daniel R. Cohn și John B. Heywood susțin că ei sunt cei care ei au inventat tehnologia cu injecție dublă, care permite o stablitate superioară a combustiei față de alte alternative care au la bază injecția directă.

Profesorii au transferat drepturile de proprietate asupra tehnologiei Institutului la care erau angajați și care ulterior, a cedat brevetul companiei Ethanol Boosting Systems. Societatea EBS le aparține celor trei specialiști. În 2014, EBS le-a propus celor de la Ford să cumpere drepturile asupra tehnologiei, dar constructorul auto a respins propunerea. Însă, în ciuda acestei decizii, Ford folosește tehnologia la motoarele sale de ultimă generație.

 

Adaugati comentariu