Consumer Reports 2016: Lexus și Toyota, din nou în frunte

Consumer Reports 2016, cel mai important clasament al fiabilității din Statele Unite, a publicat topul celor mai bune mărci din acest an, Lexus și Toyota clasându-se din nou pe primele poziții.

Cele doua mărci au obținut cele mai mari punctaje din partea utilizatorilor privind gradul mare de satisfacție în urma unui sondaj efectuat pe baza colectării datelor de la abonații publicației – acum în număr total de 7 milioane abonați, din care 3.8 milioane în print și 3.2 milioane în digital – sondaj efectuat pentru mai mult de jumătate de milion de vehicule, acoperind astfel peste 300 de modele produse între anii 2000 și 2016.

Acest raport verifică în detaliu numeroase aspecte și componente care pot crea disfuncționalități în ceea ce privește funcționarea automobilelor. Astfel, au fost verificate 17 zone care pot cauza potențiale probleme, începând cu cele minore legate de neplăcerile provocate de scârțâitul de frâne și ornamente rupte la interior, până la cele majore, cum ar fi reparația transmisiei în afara garanției sau probleme ale sistemul de tracțiune integrală.

Consumer Reports US este una dintre cele mai reputate organizații independente din SUA, ce protejează interesele consumatorilor, oferindu-le acestora, în decursul existenței sale de peste 80 de ani,  teste de evaluare a produselor, acestea fiind bazate pe probe de produse și evaluări, cercetări riguroase  și jurnalism de investigație.

Organizația este nonprofit, iar autorii testelor achiziționează produsele la prețul pietei, adesea în mod anonim. Pentru păstrarea independenței Consumer Reports nu acceptă publicitate,  fiind susținută  în totalitate din abonamente (3,8 milioane abonați print + 3,2 milioane online – cititori plătitori și donații).

Adaugati comentariu