Germania interzice mașinile cu motoare termice, din 2030

Germania, patria natală a mărcii care a inventat automobilul, dorește interzicerea comercializării de mașini cu motoare convenționale, alimentate cu benzină și motorină, din 2030.

Propunerea a fost înaintată deja Uniunii Europene de camera superioară a Parlamentului german, Bundesrat, în ciuda opoziției de care s-a lovit în presa și chiar în legislativul european.

„Pentru ca prevederile acordului de mediu pentru reducerea emisiilor. ratificat la Paris în iunie, să fie îndeplinite, mașinile cu motor termic nu ar trebui să mai aibă dreptul de a circula după 2030”, a declarat pentru Der Spiegel politicianul german Oliver Krischer, reprezentant al Partidului Verzilor.

Încă din luna ianuarie a acestui an, Germania a stabilit un obiectiv extrem de îndrăzneț: reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 80-95% până în 2050. Șansele atingerii acestei cifre sunt, însă, reduse, luând în considerare ritmul actual de proliferare a mașinilor cu propulsii alternative, astfel că o măsură radicală precum interzicerea automobilelor cu motoare termice nu trebuie privită cu scepticism, oricât de ciudată ar părea aceasta în prezent.

Adaugati comentariu