Continental a prezentat tehnologia Ac2ated Sound, sistemul audio fără difuzoare

Continental, companie tehnologică, a prezentat în România tehnologia Ac2ated Sound, sistemul audio fără difuzoare, și felul în care pasagerii dintr-un vehicul au parte de o experiență captivantă. Inspirate de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care își folosesc structura drept cameră de rezonanță, actuatoarele special dezvoltate provoacă o reacție a suprafețelor specifice din interiorul vehiculului.
sistemul audio fără difuzoare

Acest sistem audio inovator se numește Ac2ated Sound și generează sunet fără instalarea unor difuzoare convenționale. Rezultatul este o experiență acustică naturală pentru pasagerii unei mașini, care se simt ca și cum ar fi într-o sală de concert. În plus, în comparație cu sistemele de difuzoare convenționale, soluția audio are o greutate mult mai mică și un volum semnificativ redus, beneficii importante în economia producerii mașinilor tot mai performante.

Sistemele audio convenționale, care au multe componente, cântăresc până la 40 de kilograme. Prin utilizarea suprafețelor deja existente, Ac2ated Sound este mult mai eficient în economisirea spațiului. De asemenea, tehnologia permite o reducere a greutății între 75% și 90%, în comparație cu sistemele convenționale existente pe piață. Noul sistem este deosebit de interesant pentru vehiculele electrice, deoarece orice economie de greutate este foarte importantă la aceste modele, oferind mai multă autonomie.

„Continental Engineering Services este un partener de inginerie și producție agil și flexibil, care dezvoltă soluții personalizate, sofisticate din punct de vedere tehnologic, pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv auto, inginerie feroviară, aviație, transport maritim, minerit și orașe inteligente. Cu tehnologia Ac2ated Sound ne aducem contribuția la o mobilitate durabilă și mai curată prin reducerea CO2 pentru un mediu prietenos și confortabil prin scăderea greutății pentru vehiculele electrice și a îmbunătățirii acusticii interioare și exterioare. Prin organizația Continental Engineering Services din România putem oferi soluții clienților noștri din țară și din zona est-europeană în tehnologiile cheie pentru conducere automatizată, managementul informațiilor și conectivitate, electrificare și servicii în domeniul mobilității multimodale”, a spus Sorin Iarca, Head of Continental Engineering Services România.

Un alt plus al acestei tehnologii audio invizibile îl reprezintă faptul că oferă designerilor și producătorilor de vehicule libertatea de a face mai mult cu interiorul unui automobil, deoarece nu mai trebuie să ia în considerare volumul necesar pentru difuzoarele folosite în soluțiile convenționale. Cu Ac2ated Sound, multe componente nu sunt necesare, deoarece suprafețele din vehicul vibrează la fel ca diafragmele difuzoarelor. Actuatoarele transformă în componente audio materialele cu care este îmbrăcat stâlpul, ușa, căptușeala plafonului și le determină să vibreze astfel încât să emită sunet în diferite game de frecvență.

Continental a anunțat că tehnologia Ac2ated Sound intră în primă producție la scară mică cu următoarea generație de vehicule.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Sfaturi pentru analiza de la distanță a timpului de lucru folosind un tahograf digital

Ce să faci în caz de pană dacă ai luat un cui în cauciuc

 

 

Adaugati comentariu