Continental Anvelope extinde tehnologia de tratare a emisiilor olfactive

Compania tehnologică Continental va investi 4 milioane de euro pentru extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timişoara.

Investiţia se concentrează pe reducerea percepţiei mirosului specific producţiei de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluţiei tehnice începând din decembrie 2013. În 2016, compania a finalizat punerea în aplicare a proiectului, iar acum se doreste extinderea aceastei tehnologii.

„Această investiţie face parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă, care se axează, în continuare, pe eficienţă, productivitate şi protecţia mediului înconjurător“, a afirmat Sorin Samonid, directorul general Continental Anvelope Timişoara.

În plus, pentru creşterea eficienţei, în perioada următoare, fabrica de anvelope din Timişoara a depus la autorităţile competente cereri modificarea unor hale.

„Continental Anvelope Timişoara nu îşi va mări volumul de producţie. Am depus la Primăria Timişoara cereri de autorizare pentru demolare şi reconstrucţie hală, avizate pozitiv de autorităţile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor şi pentru recompartimentarea si eficientizarea productiei la volumul de productie actual, fără impact asupra mediului. Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiţii volumul de producţie al fabricii nu va creşte “, a adăugat Sorin Samonid.

Dosarul depus spre aprobare conţine avizul pozitiv din partea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului care arată că hala ce urmează a fi construită şi activitatea desfăşurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului.

Începând cu anul 2015, Continental a demarat acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care a investit peste 10,5 milioane de euro. Rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcţiune a acestor echipamente, unele dintre ele prototipuri pentru industria producătoare a anvelopelor, arată o reducere semnificativă a percepţiei mirosului specific producţiei de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%.

Echipamentul denumit ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO) distruge compuşii organici volatili apăruţi în cadrul procesului de producţie prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Continental Anvelope Timisoara este prima şi cea mai mare investiţie a grupului în România. Compania investeşte constant în tehnologie pentru îmbunătăţirea calităţii proceselor şi produselor sale; în plus, compania se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecţie a mediului, precum şi de ergonomie. În cei 18 ani de activitate la Timişoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope şi a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timişoara a produs şi livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienţilor din Europa şi din întreaga lume.

Compania produce în Timişoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 şi 20 de ţoli, în linie cu cerinţele pieţei, incluzând anvelope UHP (Ultra High Prerformance – de înaltă performanţă), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum şi anvelope pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

 

 

Adaugati comentariu