Profit de 3,6 mld. euro pentru Schaeffler în T1

Grupul Schaeffler, furnizor global auto şi industrial, a generat profituri de aproximativ 3,6 miliarde de euro în primul trimestru al anului, cu 3,9% mai mari comparativ cu perioada similară din 2017. Compania este prezentă şi pe piaţa din România, la Braşov, de mai bine de 10 ani.

Potrivit raportului financiar, grupul a generat câştiguri înainte de rezultatul financiar şi impozitul pe profit (EBIT) de 391 milioane de euro în primele trei luni (anul precedent: 435 milioane de euro).

Venitul net a fost de 240 de milioane de euro (anul precedent: 279 milioane de Euro), reprezentând un câştig per acţiune de 0,36 Euro (anul precedent: 0,42 Euro) pentru primul trimestru al anului 2018.

Numărul de angajaţi a crescut cu 1.263 sau 1,4% de la sfârşitul lunii decembrie 2017 la 91.414 de la finalul lunii martie 2018.

Potrivit reprezentanţilor companiei, „cele 20 de iniţiative care cuprind programul companiei pentru viitor, „Agenda 4 plus One”, sunt executate în mod consecvent şi energic”, aproape toate înregistrând progrese.

Consiliul de Administraţie a decis să ia măsuri suplimentare pentru a completa programul „Agenda 4 plus One”, pentru a optimiza structura organizaţională şi de conducere a grupului Schaeffler şi pentru a reorganiza reţeaua sa de fabrici.

Reorganizarea este menită să îmbunătăţească atenţia acordată clienţilor, să consolideze responsabilitatea diviziilor pentru rentabilitatea proprie şi să producă şi mai multă eficienţă. Punerea în aplicare a acestor măsuri va reduce numărul de angajaţi cu aproximativ 950 de locuri de muncă, dintre care aproximativ 450 de locuri de muncă în Germania.

„Compania va folosi metode responsabile din punct de vedere social pentru a realiza aceste reduceri de personal. Nu sunt planificate concedieri forţate sau închideri de locaţii. Aceste planuri au fost deja discutate în cadrul unei reuniuni a Comitetului Comun de Conducere nou creat, aşa cum sa convenit în Acordul Viitor semnat cu sindicatul IG Metall la începutul anului”, au explicat reprezentanţii grupului.

Compania va iniţia în timp util consultări cu reprezentaţii relevanţi ale angajaţilor şi cu comitetele de întreprindere. Odată implementate, măsurile planificate vor spori potenţialul câştigului Grupului Schaeffler cu aproximativ 60 de milioane de euro – un potenţial pe care compania îl anticipează a fi pe deplin realizat până în 2021. Grupul se aşteaptă să recunoască taxe de restructurare unice de aproximativ 50 de milioane de euro în 2018.

Pentru 2018, Grupul Schaeffler îşi menţine orientarea, anticipând o creştere a veniturilor de 5 până la 6 procente la un curs constant.

„În pofida condiţiilor foarte solicitante ale pieţei şi a mediului concurenţial, am început anul 2018 conform planului. Măsurile care cuprind programul nostru pentru viitor, „Agenda 4 plus unul”, încep să producă efecte. Am iniţiat o reorganizare a reţelei noastre de fabrici, care ne va ajuta să avansăm în transformarea noastră. Divizia OEM Auto va beneficia, de asemenea, de accelerarea dezvoltării sale în a doua jumătate a anului 2018. Pe baza acestor evoluţii, suntem pe deplin angajaţi să realizăm previziunile noastre pentru anul 2018”, a afirmat Klaus Rosenfeld, directorul executiv al Schaeffler AG.

 

Adaugati comentariu