Continental dezvoltă un portofoliu larg de tehnologii pentru vehicule comerciale electrice

Pentru Continental, un viitor durabil în transportul de mărfuri și pasageri este deja la îndemâna companiei. În ultimele luni, compania de tehnologie a primit numeroase comenzi pentru componente de control electronice din vehiculele comerciale alimentate electric, inclusiv convertoare DC/DC și componente de control pentru procesul de încărcare și management termic.
Continental

„Spre deosebire de piața autoturismelor, sectorul vehiculelor comerciale este încă pe linia de pornire pentru tranziția către mobilitatea cu emisii zero. Cu toate acestea, putem vedea clar că piața capătă viteză, în ciuda provocărilor semnificative pe care le reprezintă autonomia și infrastructura de încărcare. În viitor, acțiunile durabile vor deveni, de asemenea, mai critice în lumina obiectivelor ambițioase de atenuare a schimbărilor climatice și a creșterii continue a traficului de marfă. Acest lucru face cu atât mai necesar să sprijinim producătorii cu portofoliul nostru extins de tehnologii pentru vehicule electrice comerciale”, explică dr. Ismail Dagli, șeful ariei de activitate Smart Mobility în cadrul Continental.

Produse, software și servicii de la Continental pentru camioane electrice

Departe de a se baza doar pe componente hardware, Continental urmează o abordare holistică pe parcursul industrializării produselor. Experții companiei în mobilitate electrică oferă toți pașii dintr-o singură sursă, de la definirea cerințelor și consultanță și design până la arhitectura E/E (arhitectură de sistem electrică / electronică), dezvoltarea de soluții software și producția în serie. Aici, echipa de dezvoltare poate combina ce e mai bun din două lumi: cunoștințele acumulate de-a lungul deceniilor în sectorul vehiculelor comerciale și cele mai recente descoperiri din proiectele care vizează mașinile electrice.

Portofoliul de produse Continental pentru vehicule comerciale alimentate electric cuprinde convertoare DC/DC și o gamă largă de componente de control, inclusiv module de sunet, senzori inteligenți pentru monitorizarea bateriei, sisteme de management al bateriei și componente de control al încărcării, cabluri de înaltă tensiune etc.

De asemenea, inginerii Continental lucrează cu Siemens Mobility la viteză maximă la o altă soluție: pantograful pentru încărcare dinamică, ceea ce înseamnă preluarea energiei de la liniile aeriene pentru a încărca bateria electrică în timpul mersului. Platforma Națională pentru Viitorul Mobilității, o inițiativă de inovație a Ministerului Federal German al Transporturilor, recomandă echiparea, până în 2030, a 4.000 de kilometri de autostradă cu tehnologie de contact a liniilor aeriene.

Continental

„Aceasta ar putea fi o soluție optimă pentru viitor, în special pentru situațiile de trafic dificil – evită timpii lungi de așteptare la stațiile de încărcare, astfel că bateria poate fi fabricată într-o dimensiune mult mai mică”, spune Alex Rupprecht, responsabil pentru dezvoltarea pantografului la Continental. „Credem că încărcarea dinamică este favorita clară pentru reducerea semnificativă a emisiilor de CO2 – în ciuda concurenței altor tehnologii care se bazează pe hidrogen sau alți combustibili sintetici”, adaugă acesta.

Continental este foarte implicată în dezvoltarea de componente pentru mobilitatea electrică în autoturisme. De exemplu, compania a dezvoltat senzori pentru protecția bateriilor electrice. Sectorul vehiculelor comerciale va beneficia, de asemenea, de aceste investiții în viitor.

„Intenționăm să ne extindem sistematic gama de produse în colaborare cu colegii noștri pentru autoturisme, deoarece componentele auto pot fi folosite adesea după ce au fost făcute doar mici modificări”, spune Ismail Dagli.

Specialiști din centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Timișoara lucrează în echipe internaționale la dezvoltarea de produse și tehnologii pentru vehicule comerciale electrice.

Hardware din plastic și cauciuc pentru camioane și autobuze electrice

Producătorii de camioane și autobuze au, de asemenea, parteneri de încredere pentru mobilitate electrică în sectoarele de activitate Anvelope și ContiTech. Anul trecut, Continental a dezvoltat anvelopa Conti Urban pentru autobuzele de oraș, care are un indice de sarcină crescut conceput special pentru autobuzele electrice din traficul urban. Capacitatea portantă a anvelopei se bazează pe greutatea mai mare a acestui tip de mașini. Din 2016, Continental a fost activă în mai multe parteneriate de dezvoltare, de exemplu, cu toți producătorii relevanți de domeniul vehiculelor comerciale, în direcția anvelopelor special concepute pentru a satisface cerințele camioanelor și autobuzelor electrice.

Materialele plastice foarte performante dezvoltate de ContiTech sunt, de asemenea, folosite în sectorul vehiculelor comerciale. De exemplu, experții din industrie echipează autobuzele electrice ale unui mare producător cu arcuri pneumatice pentru osii care îndeplinesc cerințele ridicate ale traficului urban în cel mai bun mod posibil. Suporturile de motor oferă și mai mult confort în cabina pasagerilor prin amortizarea vibrațiilor motorului electric. Astfel, ajută la prevenirea șuieratului și a zgomotelor neplăcute, de înaltă frecvență. Experții Continental dezvoltă și sisteme de cablare pentru vehiculele electrice. Liniile de răcire și încălzire ale camioanelor electrice pot cuprinde până la 100 de țevi și furtunuri individuale, plus multe elemente de tranziție.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Schaeffler România susține înscrierea la trei programe de master

Bosch Tech Day 2022 la Dresda: semiconductorii puternici stabilesc ritmul pentru lumea tehnologiei

 

 

 

Adaugati comentariu