Continental înfiinţează o echipă de pompieri la Timişoara

Compania tehnologică Continental a înfiinţat un serviciu privat de urgenţă, care va putea deservi atât fabrica de anvelope din Timişoara, cât şi împrejurimile şi, la nevoie, întreg judeţul.
pompieri

Potrivit reprezentanţilor companiei, Continental Anvelope Timişoara a investit peste peste 1.8 milioane lei în acestă staţie de pompieri.

„Noul serviciu asigură un nivel de siguranţă pe întreaga noastră platformă industrială, prin îmbunătăţirea timpilor de reacţie şi intervenţie în eventualitatea unui incendiu. În plus, datorită echipei suficient de numeroase şi a celor două autospeciale de intervenţie, putem acţiona şi în restul judeţului, în caz de situaţii de urgenţă, la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timişoara.

Investiţia acoperă achiziţia a două autospeciale de intervenţie, a celorlalte echipamente necesare echipelor de intervenţie, precum şi amenajarea viitoarei remize de pompieri pe teritoriul companiei. Alături de constituirea serviciului de pompieri, a fost asigurată şi o rezervă de apă care să acopere necesarul chiar şi în momentele când sistemele sunt afectate de anumite calamitaţi sau defecţiuni tehnice (cutremur, întreruperi alimentare electrică etc).

Dotarea tehnică actuală permite intervenţia şi la înălţimi mari, care înainte nu erau accesibile.

„Echipa noastră este alcătuită în acest moment dintr-un cadru tehnic PSI, un şef serviciu, 10 şoferi de autospecială şi 10 servanţi pompieri angajaţi. Pentru a participa la intervenţii, atât privind limitarea şi stingerea incendiilor, cât şi pentru deblocarea şi salvarea unor persoane în cazul unei situaţii de urgenţă, au mai fost calificaţi ca servanţi pompieri cu cumul de funcţii un număr de 42 de angajaţi Continental din ariile de producţie. Personalul calificat din echipa de intervenţie este instruit cu o frecvenţă lunară, a afirmat Nadia Ciuhat, manager ESH (Mediu, Siguranţă şi Sănătate) în cadrul fabricii de anvelope.

Continental Anvelope Timişoara a produs şi livrat către clienţii săi la nivel global peste 220 milioane de anvelope. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 şi 20 de ţoli, în linie cu cerinţele pieţei, incluzând anvelope de înaltă performanţă (UHP – Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum şi anvelope pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

 

CITEŞTE ŞI:

BMW, între realitatea virtuală şi augmentată

Află ce au strigat sindicaliştii de la Dacia şi Renault în faţa Guvernului

 

 

Adaugati comentariu