Continental investește 140 mil. euro într-o nouă fabrică din Serbia

Compania de tehnologie Continental intenționează să deschidă, în luna martie, o fabrică de electronice auto, în Novi Sad, în nordul Serbiei, la Novi Sad, relatează seenews.com, care citează o declarație a Guvernului provinciei Voivodina.
continental

Valoarea investiției este de 140 de milioane de euro, în viitoarea fabrică urmând a fi angajați aproximativ 500 de persoane.

Continental a decis să investească în noua uzină ca urmare a performanței excelente a centrului său de cercetare și dezvoltare (R&D) pentru sistemele de control al interiorului și siguranței vehiculelor din Novi Sad, a declarat directorul general al Continental Serbia, Sasa Coringa, după întâlnirea cu premierul Voivodinei, Igor Mirovic.

Continental și-a deschis centrul de cercetare și dezvoltare la Novi Sad în martie 2018 și a angajat până acum aproximativ 500 de ingineri. Compania mai operează o fabrică de componente auto la Subotica, în nordul Serbiei.

Continental este prezentă în România din 1999, cu toate cele 5 arii de activitate, având șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Compania este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2019, aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

 

CITEȘTE ȘI:

Producția de autoturisme a scăzut cu 10,67% în 2020

Ford închide trei fabrici din Brazilia pe fondul pandemiei Covid-19

CES 2021: Bosch acordă încredere IA și conectivității – pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător

 

 

Adaugati comentariu