Ford închide trei fabrici din Brazilia pe fondul pandemiei Covid-19

Constructorul auto american Ford Motor Co a anunţat că va închide cele trei uzine pe care le deține în Brazilia, din cauza pandemiei Covid-19. Producția de la Camacari şi Taubate va fi sistată imediat, în timp ce uzina de la Belo Horizonte va mai funcţiona până în trimestrul IV 2021.
ford

Potrivit Reuters, decizia de închidere a celor trei fabrici a fost determinată de consecințele pandemiei Covid-19, care a agravat utilizarea la nivel optim a capacităţilor sale de producţie.

Potrivit Ford, aceste închideri vor afecta aproximativ 5.000 de angajaţi. Vânzările de vehicule au scăzut cu 26% în Brazilia anul trecut şi nu ar urma să revină la nivelul din 2019 până în 2023, susţine Ford.

„Ştim că acestea sunt acţiuni foarte dificile, dar necesare, pentru a crea o afacere sănătoasă şi sustenabilă. Am decis să facem tranziţia la un model de afaceri suplu prin încetarea producţiei în Brazilia”, a declarat directorul general de la Ford, Jim Farley.

Oficialii companiei susţin că închiderea uzinelor din Brazilia face parte din strategia companiei de a ajunge la o marjă operaţională globală de 8%. Ford, care operează în Brazilia de peste un secol, a început discuţiile cu sindicatele şi alte părţi cu privire la concedieri.

Ministerul Economiei din Brazilia a criticat decizia Ford de a înceta producţia în această ţară, apreciind că această decizie scoate în evidenţă necesitatea unor reforme care să îmbunătăţească mediul de afaceri.

Ca urmare a închiderii uzinelor din Brazilia, Ford va mai înceta să vândă modele EcoSport SUV, Ka subcompact şi T4 SUV în America de Sud. Ford mai are o uzină în Argentina şi o alta în Uruguay.

La finalul anului trecut, Ford a anunțat că a renunțat la planurile de asociere cu grupul Mahindra and Mahindra Ltd. din India, preferând să-și continue independent operațiunile locale.

 

CITEȘTE ȘI:

CES 2021: Bosch acordă încredere IA și conectivității – pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător

Companiile chineze Baidu și Geely vor produce vehicule electrice inteligente

FCA va produce mașini electrice și hibride în Polonia

 

 

Adaugati comentariu