ContiShowOff sau varianta Continental pentru „Viitorul începe azi”

Tehnologii inovatoare dezvoltate de start-up-uri - sisteme de siguranţă inteligente pentru motociclişti, mobilitate electrică, exoschelete robotice ş.a., simulatoare de impact şi răsturnare în cazul unui accident auto, coboţi care interacţionează cu vizitatorii, sesiuni de test-drive cu maşini pe combustie clasică, hibridă sau electrice şi multe alte activităţi le-au fost prezentate timişorenilor în cadrul ContiShowOff.
continental

Peste 2.500 de persoane au vizitat sâmbătă, între orele 10 şi 16, sediul din capitala Banatului cu ocazia evenimentului ContiShowOff.

În cadrul StartupCorner, vizitatorii au descoperit tehnologii inovatoare ale startup-urilor de mobilitate din România susţinute de Continental. Academia Titi Aur a pus la dispoziţie simulatoare de poziţie la volan, de impact şi de răsturnare.

Produse de ultimă generaţie şi tehnologii implementate în cadrul Industiei 4.0 le-au fost prezentate timişorenilor în fabrica de componente electronice.

Sesiuni de test-drive cu maşini pe combustie clasică, hibridă sau electrice precum şi maşini de teste echipate cu cele mai noi tehnologii din domeniul conducerii automate şi soluţii inovative pentru interiorul autovehicului dezvoltate de inginerii Continental din Timişoara au fost testate de vizitatori în cadrul ContiShowOff.

„Continental continuă dezvoltarea în Timişoara, şi nu numai, a proiectelor care pun viitorul în mişcare. Electrificarea, conectivitatea şi conducerea autonomă sunt megatrenduri la care contribuie din plin echipa din această locaţie, atât în centrul de inginerie, cât şi în fabrica de componente electronice. Soluţii de pionierat, tehnologii pentru maşinile de mâine şi produse de calitate sunt desenate, create, dezvoltate, testate şi produse în Timişoara”, a explicat dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general al Continental Automotive România.

Acesta a menţionat că, în acest an, Continental îşi măreşte echipa în România cu 1.000 de persoane, în locuri de muncă precum software şi IT & C, inginerie electrică şi mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producţie.

„Vizăm viitori colegi cu un nivel de experienţă ce porneşte de la tineri profesionişti la persoane cu un nivel mediu de experienţă şi până la experţi. Iar ContiShowOff reprezintă un eveniment prin care putem prezenta tehnologii şi echipamente de top potenţialilor noştri colegi“, a conchis dr. Christian von Albrichsfeld.

 

Adaugati comentariu