Robot de transport complet autonom la fabrica Skoda Auto din Vrchlabí

Începând din această lună, Skoda Auto utilizează un robot de transport complet autonom la fabrica de componente auto din Vrchlabí, Cehia. Utilizarea robotului face parte din Strategia 2025 a constructorului auto, de digitalizare a proceselor de producţie, care cuprinde tehnologia din industria 4.0.

Potrivit companiei-mamă, Volkswagen, robotul, furnizat de compania japoneză Omron, nu necesită îndrumare pe traseu şi poate învăţa să se deplaseze între staţii pe o rută configurată prin intermediul unei tablete sau joystick. Utilizând senzori şi scanere laser, robotul recunoaşte vehiculele şi obstacolele staţionare, precum şi oamenii care îi traversează traseul.

„Spre deosebire de alte sisteme utilizate la Škoda Auto, acesta îşi ajustează imediat ruta, pe baza informaţiilor din jur, fără a fi nevoie să se oprească”, a declarat constructorul auto

Robotul schimbă permanent rutele în funcţie de obstacolele care îi apar pe traseu şi poate ajunge la toate punctele de producţie din cadrul fabricii Vrchlabí, care se întinde pe o suprafaţă de 16.000 mp. Robotul efectuează 120 de curse pe zi, circulând 35 km între diferite staţii de prelucrare a pieselor.

„Cu aceast robot, subliniem încă o dată importanţa cheie a fabricii, o locaţie ultra-modernă de înaltă tehnologie. Cu noul sistem de transport, continuăm să introducem inovaţiile tehnologice la fabricile noastre, în conformitate cu industria 4.0”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de Administraţie pentru producţie şi logistică al Skoda Auto.

Compania a anunţat că se îndreapta sistematic la tehnologia industriei 4.0 în producţia sa de la Vrchlabí, în special în cea a sistemelor de transmisie şi a cutiilor de viteză. Acest proces include furnizarea a zeci de piese şi returnarea containerelor goale în depozit.

 

 

Adaugati comentariu