Costurile unui Brexit fără un acord

Constructorii auto au avertizat în legătură cu impactul unui Brexit fără acord, reprezentat de tarifele mai ridicate, întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi riscurile pentru locurile de muncă.
brexit

De exemplu, în cazul unui Brexit fără un acord, Ford Motor ar înregistra costuri de până la 1 miliard de dolari, reprezentând tarifele Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi impactul deprecierii lirei sterline.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană la finalul lunii martie şi, cum premierul Theresa May nu reuşeşte să atragă sprijin pentru acordul negociat cu UE, companiile sunt tot mai îngrijorate în legătură cu posibilitatea ca Brexitul să fie haotic.

”Am început deja să ne pregătim pentru eventualitatea unui Brexit dur. Sperăm, desigur, că acest lucru nu se va întâmpla, dar nu putem aştepta”, a declarat directorul financiar al Ford, Bob Shanks.

Acesta afirmase săptămâna trecută, că ieşirea Marii din UE fără un acord este improbabilă, dar, dacă se va întâmpla, va fi ”catastrofală”.

Ford este cea mai bine vândută marcă auto din Marea Britanie, unde exportă una din trei maşini produse la fabrica sa din Koln. Totodată, în Marea Britanie deţine două unităţi de producţie a motoarelor, la Dagenham şi Bridgend, unde lucrează aproximativ 13.000 de angajaţi.

 

Adaugati comentariu