Cum va arăta uzina inteligentă BMW din Mexic

Cu o investiţie de peste 1 miliard de dolari, BMW Group a deschis uzina inteligentă din San Luis Potosi (Mexic), unde va produce cel mai de succes model al mărcii: BMW Seria 3 Sedan. Unitatea de producţie va utilizate tehnologii inovatoare Industry 4.0, sisteme de întreţinere inteligentă şi alimentare cu energie electrică fără emisii de CO2. Fabrica va avea şi cel mai redus consum de apă per automobil produs.
uzina inteligentă

Uzina inteligetă, care are deja 2.500 de angajaţi, va avea o capacitate de până la 175.000 de unităţi pe an odată ce faza de lansare este încheiată complet.

La San Luis Potosi se va produce cel mai de succes model al mărcii BMW: BMW Seria 3 Sedan. În istoria de peste 100 de ani a companiei, acest automobil emblematic a ajuns să reprezintă sufletul mărcii, stabilind standardul pentru performanţe dinamice, eficienţă şi design.

La un nou centru inovator din incinta uzinei, toţi angajaţii şi ucenicii noi sunt instruiţi în cele mai recente procese şi tehnologii de producţie ale BMW Group, pe baza modelului dual de formare profesională. Centrul nu este axat doar pe extinderea aptitudinilor tehnice ale angajaţilor şi ucenicilor, ci şi pe stimularea motivaţiei, a entuziasmului şi a spiritului de echipă.

Uzina lucrează cu patru institute tehnice în acest domeniu şi a pregătit deja 250 de ucenici în ocupaţii tehnice.

“Avem o bază puternică de furnizori pe care ne putem baza în Mexic – de peste 10 ani, de aici s-au furnizat produse inovatoare, de înaltă calitate şi sofisticate tehnologic. În prezent, fiecare automobil BMW Group conţine cel puţin o componentă de la unul dintre cei 220 de furnizori mexicani. Noua noastră uzină va beneficia de traseele de aprovizionare scurte şi de nivelul înalt de flexibilitate pe care îl oferă lanţul nostru de aprovizionare.”, a explicat Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru achiziţii şi reţea de furnizori.

BMW Group a operat propriul său birou local de achiziţii în Mexic încă din 2008. În 2017, biroul s-a relocat din Mexico City în San Luis Potosi, unde acum sunt angajaţi 105 oameni. Anul trecut, volumul achiziţiilor în Mexic a atins 2,5 miliarde de dolari.

Cele mai noi tehnologii Industry 4.0

“Uzina a fost proiectată de la început pentru a ne permite să răspundem rapid şi flexibil viitoarelor variante de modele şi volume de producţie. Folosim tehnologiile inovatoare Industry 4.0, incluzând noi soluţii de automatizare şi sisteme moderne de asistenţă. De asemenea, dezvoltarea durabilă a fost un accent major de la început – şi stabilim noi standarde în acest domeniu”, a arătat Hermann Bohrer, directorul uzinei din Mexic.

BMW Group a utilizat planuri 3D digitale în timpul construcţiei uzinei, atât pentru clădirea în sine, cât şi pentru instalarea echipamentelor. În fiecare fază a construcţiei, arhitecţii au introdus informaţii specifice, precum locaţia, dimensiunile şi data finalizării în modelele digitale. Tehnologia digitală de scanare 3D a fost utilizată pentru prima dată şi în timpul construcţiei. Combinarea acestor două tehnologii a permis analiza în timp real a progresului construcţiei şi a modificărilor eficiente din punct de vedere al costurilor, oferind BMW Group o fiabilitate continuă a planificării.

Potrivit BMW Group, noua uzină este un pionier în domeniul întreţinerii inteligente. Software-ul Smart Maintenance Assistant este utilizat pentru prima dată, permiţând o planificare a întreţinerii proactive în întreaga uzină, sporind astfel disponibilitatea echipamentului. Activităţile de service se bazează pe date de sistem organizate în mod curent şi inteligent, în loc de intervale de întreţinere predefinite. Utilizând dispozitive inteligente, cum ar fi tablete şi smartphone-uri, personalul primeşte toate informaţiile relevante privind starea echipamentului.

Adaugati comentariu