Daimler a deschis o nouă linie de producție la Cugir

Daimler a inaugurat o nouă linie de asamblare la uzina Star Transmission, din Cugir, Alba. Aceasta este găzduită de o hală complet nouă și va produce conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină Mercedes-Benz.

Compania germană a investit 13 milioane de euro în noua unitate de producție care se întinde pe o suprafață de 4000 m2, numărul angajaților Daimler de la Cugir fiind suplimentat cu 150 oameni.

Star Transmission are calitatea de furnizor unic al conductelor de înaltă presiune pentru motoare Mercedes-Benz, la scară mondială. Componenta face legătura între pompa de injecţie şi injector, eliminând pierderile de presiune și suportând presiunea ridicată specifică injecției de combustibil.

Pe noua linie de producție automatizată de la Cugir, Star Transmission va produce 17 tipuri diferite de conducte, destinate unei palete de 5 motorizări distincte din familia Mercedes-Benz, toate alimentate cu benzină.

În prezent subsidiară 100% Daimler, Star Transmission (STC) a fost fondată în 2001 ca o colaborare între Daimler și uzina mecanică de la Cugir. Aici se produc roți dințate, arbori și piese componente ale transmisiei pentru gama cutiilor de viteze de la Mercedes, în timp ce la sucursala din Sebeș se montează cutii de viteză automate in 5, 7 şi 9 trepte.

Colaborarea dintre Daimler și uzina mecanică de la Cugir este însă, mult mai veche, datînd din 1996, atunci când uzina de la Cugir a început producția anumitor piese pentru cutia primului model A-Class. Star Transmission a intrat în proprietatea Daimler începînd cu 2013, atunci când au fost fondate divizia Star Assembly și uzina de la Sebeș.

Adaugati comentariu