Daimler ar putea concedia jumătate dintre muncitorii uzinei din Berlin

Angajații de la Daimler au manifestat, luni, împotriva reducerii planificate a locurilor de muncă în uzina Marienfelde, din Berlin. Aceștia se tem că jumătate dintre ei vor rămâne șomeri.
berlin

În fața Primăriei din Berlin, câteva zeci de muncitori au protestat luni împotriva reducerii locurilor de muncă la uzina Daimler din Capitală. „Locurile de muncă industriale din companiile berlineze sunt cheia unei bune transformări. Dacă dispar, inima industrială a Berlinului este distrusă”, a declarat reprezentantul IG Metall, unul dintre cele mai puternice sindicate din Germania.

Fabrica Daimler din Marienfelde este un „veteran al peisajului industrial din Berlin”, a mai transmis reprezentantul IG Metall.

În replică, patronatul nu a furnizat până acum nicio informație cu privire la dimensiunea concedierilor. Comitetul lucrătorilor se teme, însă, că aproximativ jumătate din locurile de muncă ar putea fi pierdute deoarece Daimler, la fel ca alți producători, investește mai mult în propulsii alternative.

Uzina din Marienfelde, fondată în 1902, este cea mai veche fabrică a grupului Daimler. Potrivit IG Metall, aproximativ 2.500 de persoane lucrează în uzina specializată în producția de componente pentru sistemul de control al motorului, precum și piese și componente de transmisie, pentru alimentarea cu combustibil, arbori cu came, pompe și motoare diesel.

 

CITEȘTE ȘI:

Odelo Bulgaria construiește o nouă fabrică de sisteme de iluminat auto. Va produce și pentru Dacia

Continental obține rezultate de top la testul realizat pe anvelope de vară

Piaţa mondială a anvelopelor auto va însuma 154 mld. dolari în 2027

 

Adaugati comentariu