Piaţa mondială a anvelopelor auto va însuma 154 mld. dolari în 2027

anvelope

Piaţa mondială a anvelopelor auto se va extinde pe fondul avansuluii producţiei şi a vânzărilor de automobile pe diferite segmente de vehicule, introducerii tehnologiei avansate în procesul de fabricaţie şi creşterii concurenţei în rândul producătorilor de anvelope, arată o analiză realizată de Allied Market Research. Potrivit documentului, piaţa mondială a anvelopelor auto a ajuns la 112,16 miliarde de dolari în 2019 şi este aşteptată să atingă 154,40 miliarde de dolari în 2027, în baza unei creşteri agregate anuale (CAGR) de 4,1% din 2020 până în 2027.

Allied Market Research atrage atenţia, însă, că preţurile volatile ale materiilor prime şi segmentul în creştere al anvelopelor reşapate limitează avansul pe piaţa mondială a anvelopelor auto. În schimb, progresul în tehnologie şi preocupările privind eficienţa consumului de combustibili, respectiv cele legate de siguranţă sunt aşteptate să creeze oportunităţi profitabile pentru jucătorii de pe piaţă în următorii ani.

Pe de altă parte, o analiză Research and Markets, arată că cel mai mare producător şi exportator mondial de anvelope pentru automobile este China, unde industria de profil este stimulată de piaţa internă şi de cererea de export,

„Atât volumul de producţie a automobilelor, cât şi volumul de maşini de rezervă continuă să crească în China. În 2019, volumul producţiei de automobile a ajuns la 25,72 milioane de unităţi, reprezentând o creştere agregată anuală (CAGR) de 6,4% din 2009 până în 2019. În 2019, volumul automobilelor de rezervă a depăşit 1,9 milioane de unităţi, în baza unei creşteri CAGR de 15%. Aceste două cifre sunt mult mai mari decât cifrele medii globale din domeniu”, se menționează în analiza Research and Markets.

Industria auto din China s-a dezvoltat rapid după accesul ţării în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), fiind cel mai mare producător şi distribuitor de automobile din lume din 2009 până în 2020.

Analiza aduce în atenţie şi avantajul costurilor pneurilor chinezeşti faţă de cele ale concurenţilor internaţionali, care a dus la creşterea puternică a exporturilor de anvelope din China.

Potrivit Research and Markets, creşterile continue ale exporturilor de anvelope chinezeşti au atras bariere comerciale internaţionale pentru întreprinderile locale care exportă aceste produse. Cu toate acestea, arată studiul, avantajul costurilor anvelopelor chinezeşti este favorabil pentru menţinerea volumului exportului de profil la un nivel ridicat pe termen scurt.

Conform analizei, unii mari producători mondiali de anvelope au intrat pe piaţa din China şi percep această ţară ca pe o bază de producţie globală importantă. În prezent, în China, peste jumătate din piaţa internă a anvelopelor este dominată de companii cu capital străin. Numărul producătorilor chinezi de anvelope a depăşit 500 la sfârşitul anului 2020.

Izbucnirea pandemiei de Covid-19 a avut un impact negativ asupra industriei producătoare de anvelope din China în primul trimestru al anului 2020. Însă, din aprilie 2020, industria de profil şi-a revenit treptat, chiar dacă producţia de automobile – la nivel mondial şi în China – a scăzut, reducând cererea de anvelope noi pentru maşini. Cererea de anvelope reşapate rămâne ridicată, notează analiza.

În 2019, volumul exportului de anvelope din China a fost de aproximativ 500,6 milioane de unităţi, după un avans CAGR de aproximativ 3% din 2015 până în 2019.

Research and Markets se aşteaptă ca, în perioada 2021-2025, creşterea CAGR a exporturilor de anvelope din China să fie de cel puţin 2%. Analiza preconizează că cel mai mare risc cu care se confruntă industria anvelopelor auto din China, în viitor, îl reprezintă costurile în creştere cu forţa de muncă, terenurile şi energia din China, determinând companiile producătoare de pneuri să se mute în ţările din Asia de Sud-Est, precum Vietnam.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental investește în viitorul microcipurilor pentru vehiculele autonome

Bosch își menține direcția în timpul crizei coronavirus și obține rezultate pozitive

Dezmembrari auto VW

 

 

Adaugati comentariu