Daimler își majorează la 20% participația deţinută la Aston Martin

Mercedes-Benz, divizia grupului german Daimler AG, va deveni unul dintre cei mai mari acţionari ai producătorului britanic de maşini de lux, Aston Martin, care se confruntă cu dificultăţi financiare, relatează Deutsche Welle.
aston martin

Daimler a anunţat că până în 2023 îşi va majora gradual, până la 20%, participaţia deţinută la Aston Martin, care a realizat maşinile din seria de filme James Bond.

De asemenea, constructorul auto german va accelera cooperarea din punct de vedere tehnic cu producătorul britanic, care va obţine acces la următoarea generaţie a sistemelor hibride şi electrice de propulsie ale Mercedes-Benz, precum şi alte componente auto.

Tranzacţia face parte din strategia de redresare elaborată de directorul general al Aston Martin, Tobias Moers, fost şef la Mercedes-AMG.

Cei doi producători auto şi-au unit forţele pentru prima dată în 2013, când Daimler a preluat o participaţie de 5% şi a colaborat cu brandul britanic pe segmentul dezvoltării motoarelor.

În trimestrul trei din acest an, constructorul auto britanic a raportat pierderi înainte de taxe de 32 milioane de euro, faţă de un profit de 47 milioane de euro în perioada similară din 2019.

Grupul german va avea dreptul să nominalizeze un director non-executiv în Board-ul Aston Martin, după prima majorare a participaţiei, a anunţat Aston Martin, înfiinţată în urmă cu 107 ani.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

 

CITEȘTE ȘI:

Chinezii de la Chervon Auto își construiesc fabrică în Ungaria

Biologia, sursă de inspirație pentru conducerea autonomă în Continental Iași

Modul în care un cip semiconductor Bosch revoluționează navigația

Adaugati comentariu