Dieselgate și reforma Volkswagen

În urma furtunii iscate de scandalul Dieselgate, grupul Volkswagen a intrat într-o reformă totală, într-o perioadă foarte scurtă: Martin Winterkorn își anunță demisia din poziția de CEO, locul său fiind ocupat de Matthias Muller, venit de la conducerea mărcii Porsche, iar conducerea grupului Volkswagen hotărăște o reorganizare completă a structurii grupului la nivel global. 

  • Unul din cele mai importante amănunte este faptul că brandul Volkswagen va fi împărțit de acum în patru regiuni globale, fiecare dispunând de un CEO si management propriu. Mai mult, fiecare brand va dispune de o independență regională, cât și de o delegare mult mai clară și concisă a tuturor responabilităților. Toți vor raporta direct către Herbert Diess, președintele brandului Volkswagen.
  • Martin Winterkorn, VW CEO și-a anunțat demisia. Omul care a supraviețuit conflictului deschis cu Ferdinand Piech a fost învins de scandalul emisiilor. Reuters a anunțat că justiția germană îl va investiga pe Winterkorn.
  • Șeful de la Porsche, Matthias Muller, a preluat conducerea concernului VW.
   Șeful de vânzări și marketing VW Group, Christian Klinger, a fost destituit și a fost înlocuit cu Jurgen Stackman, șeful lui Seat.
  • Luca de Meo, fostul șef de vânzări și marketing de la Audi a preluat conducerea mărcii Seat.
  • Winfried Wahland, fostul șef al lui Skoda, devine șeful diviziei VW America de Nord. Wahland îl va superviza pe actualul șef al VW Group SUA Michael Horn, care nu a fost destituit.

Bernhard Maier

  , fostul șef de vânzări și marketing de la Porsche preia frâiele mărcii Skoda.

La ora actuală, conform unei declarații Bloomberg.com, fostul CEO al companiei Martin Winterkorn este cercetat penal în țara de baștină, Germania, unde procurorii au deschis o anchetă in vederea identificării vinovaților din cazul Dieselgate.

Adaugati comentariu