VW Dieselgate: Unde poţi verifica dacă maşina ta e afectată

Porsche România a lansat primul website oficial dedicat scandalului VW Dieselgate. Clienţii VW pot verifica gratuit dacă maşina lor echipată cu motor TDI Euro 5 este sau nu afectată.

Volkswagen s-a folosit de acest prilej pentru a face publice şi primele scuze oficiale adresate clienţilor din ţara noastră, cărora importatorul mărcii germane le dă asigurări că problemele vor fi remediate gratuit, de îndată ce o soluţie tehnică adecvată va fi identificată de inginerii săi.

„Ne pare foarte rău că v-am dezamăgit încrederea şi lucrăm în forţă la găsirea unei soluţii tehnice. Volkswagen suportă desigur  costurile pentru toate măsurile necesare şi va face tot posibilul pentru a vă recâştiga încrederea. Lucrăm în forţă pentru a găsi o soluţie şi vom informa cât mai curând posibil fiecare client afectat cu privire la orice acţiuni planificate,” se arată în mesajul postat pe site-ul dedicat.

Pentru a verifica dacă maşina dumneavoastră este sau nu implicată în scandalul Dieselgate este suficient să introduceţi seria de şasiu AICI.

Doar modelele comercializate sub sigla VW pot fi verificate, nu şi cele din gama Skoda, Audi sau Seat. Dacă modelul VW TDI pe care îl deţineţi face într-adevăr parte din lotul afectat, mesajul afişat este următorul: „Ne pare rău să vă comunicăm că motorul diesel din seria EA189 Euro 5 montat în autovehiculul dumneavoastră cu seria de şasiu –––––  pe care aţi introdus-o este afectat de un soft care cauzează diferenţe ale valorilor emisiilor de oxizi de azot (NOx) la testarea pe standul dinamometric. Autovehiculul dumneavoastră este sigur din punct de vedere tehnic şi capacitatea sa de a circula nu este afectată! Distribuitorul dumneavoastră Volkswagen vă va contacta cât mai rapid posibil, pentru a vă informa cu privire la măsurile necesare.”

VW-Dieselgate-mesaj

Grupul VW a confirmat oficial existenţa unui software cu ajutorul căruia modelele echipate cu motorul diesel 2.0 TDI EA189 vândute în Statele Unite au fraudat testele de emisii. Acesta activa, practic, sistemele catalitice avansate menite să reducă noxele specifice propulsoarelor alimentate cu motorină doar în timpul sesiunii de teste.

VEZI CARE SUNT URMĂRILE SCANDALULUI VW DIESELGATE

La nivel mondial, numărul de modele VW implicate se ridică la peste 11 milioane de maşini, printre acestea numărându-se VW Jetta, Golf, Beetle, Passat, echipate cu motorul 2.0 TDI din seria EA189 şi produse între 2009 şi 2015.

Soluţia tehnică exactă prin care VW îşi propune să remedieze problemele, cu alte cuvinte să înlăture soft-ul „înşelător”, aşa cum însuşi producătorul german îl denumeşte, nu a fost comunicată la momentul redactării acestui articol, un anunţ oficial în acest sens urmând să fie făcut în zilele următoare.

Adaugati comentariu