Dieter Zetsche părăsește Mercedes-Benz după 12 ani de șefie

Dieter Zetsche, distinsul CEO al Daimler AG și șeful Mercedes-Benz, cel care a ajutat brandul premium german să redevină numărul unu global, pleacă anul viitor la compania de turism Tui.

Mutarea marchează sfârșitul erei Zetsche, care a petrecut doisprezece ani în fotoliul de director executiv Mercedes-Benz. Din 2006, Zetsche ocupă poziția sa curentă, dar actualul CEO este angajat Daimler-Benz încă din 1976.

În octombrie 2018, cariera remarcabilului executiv în cadrul Mercedes-Benz, cu tot cu mustața sa impunătoare, dar inconfundabilă, se va încheia. La începutul anului 2016 a fost anunțat că precedentul contract al lui Dieter Zetsche a fost prelungit până la sfârșitul anului 2019, însă, este evident că acest termen nu va mai fi atins de germanul născut în Istanbul.

Dieter Zetsche se va alătura echipei Tui AG ca președinte al consiliului de administrație și îl va înlocui, astfel, pe Klaus Mangold, alt fost executiv de top Mercedes, în această poziție. Ca succesor al lui Zetsche la Daimler, AutoBild îl nominalizează deja pe directorul suedez de dezvoltare Ola Källenius, deși informația nu a fost confirmată oficial.

Adaugati comentariu