Divorț în industria auto. Compania uriașă de care se desparte Alianța Renault-Nissan

Noul CEO Daimler are în plan divorțul de Alianța Renault-Nissan, un parteneriat demarat în aprilie 2010. Este parteneriatul care a dat naștere motorului pe benzină de 1.33 litri, care a ajuns și sub capota noii generații Dacia Duster.
Alianța Renault-Nissan

Pornit în urmă cu nouă ani și având la bază planul de utilizare a unor platforme și motoare comune în vederea reducerii costurilor de producție, parteneriatul dintre Daimler și Alianța Renault-Nissan pare să se apropie de sfârșit.

CEO-ul care își începe mandatul pe 22 mai, Ola Kallenius, și care îi succcede în funcție lui Dieter Zetsche, lucrează deja la planurile de reorganizare a companiei, o strategie care vizează și concedieri masive.

Daimler s-ar putea reorienta către rivalii de la BMW pentru dezvoltarea unei platforme comune pentru viitoarele modele compacte BMW i2 și Mercedes-Benz EQA, așa cum anunța Mercedesblog la începutul acestei luni.

Mai multe informații despre divorțul care ar putea reconfigura alianțele din industria aauto, aflați pe www.autoexpert.ro.

Adaugati comentariu