Premieră în industria auto. Continental investeşte la Timişoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Companie tehnologică Continental a investit 1,9 milioane de euro într-un sistem de depozitare integral automatizat destinat fabricii de componente electronice din Timişoara.

În era digitalizării, introducerea soluţiilor inteligente şi eficiente în domeniul serviciilor logistice este vitală pentru un centru de producţie. Fabrica de componente electronice Continental din Timişoara utilizează, începând din 18 aprilie, o tehnologie de ultimă generaţie, odată cu lansarea primului astfel de sistem de depozitare din industria auto românească.

De asemenea, acesta este şi primul asemenea echipament din fabricile automotive din cadrul Continental la nivel mondial.

„Suntem orientaţi spre performanţă, iar acest obiectiv poate fi atins şi susţinut doar dacă se iau în considerare toate trendurile şi condiţiile impuse de către piaţa de profil. Una dintre aceste cerinţe este industrializarea, care este direct legată de calitatea muncii angajaţilor noştri şi de calitatea produselor noastre. Achiziţionarea acestui sistem inovativ reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi 1,9 milioane de euro în echipamentul de depozitare modular şi ultramodern a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care acesta ni le asigură, explică Dr. Ralf Luchs, directorul unităţii de producţie.

Sistemul de depozitare integral automatizat este gestionat prin intermediul unor roboţi care funcţionează pe bază de baterii. Roboţii colectează şi stivuiesc cutiile cu produse în interiorul unui cadru metalic, iar ulterior le rearanjează şi livrează automat către staţii de ridicare dedicate.

Acest echipament ocupă 1000 metri pătraţi şi conţine 42.500 de cutii. Instalarea lui asigură reducerea cu 50% a suprafeţei totale folosite iniţial în acest scop şi oferă servicii mai rapide, mai ergonomice şi mai conforme la un cost mult mai redus.

Integrarea acestuia este încă un pas pe care fabrica din Timişoara îl face în direcţia industriei de tip 4.0.

 

CITEŞTE ŞI:

Schaeffler România deschide noi orizonturi pentru tânăra generaţie

Producătorul auto care îi sperie pe granzii Europei

Bosch a înregistrat vânzări de ordinul miliardelor cu Industria 4.0

 

 

Adaugati comentariu