După Honda, și Jaguar Land Rover oprește producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare constructor auto din Marea Britanie, a oprit producția la fabrica din Castle Bromwich până la Crăciun, indicând că „o problemă legată de pandemia Covid-19” a împiedicat livrarea de materiale -cheie, relatează The Guardian.
Jaguar Land Rover

Producția modelelor XE și XF a fost oprită la începutul acestei săptămâni și nu va reporni timp de două săptămâni, o altă lovitură pentru producătorul auto, care deja se luptă cu pregătirile pentru Brexit.

Cauza stopării producției a fost o „problemă a furnizorilor legată de Covid”, a anunțat un purtător de cuvânt a JLR, dar a refuzat să identifice furnizorul în cauză sau care au fost materialele deficitare.

Reprezentantul Jaguar Land Rover a insistat, însă, că lipsa componentelor nu a fost cauzată de aglomerația din porturile Angliei, care a obligat producătorul japonez de automobile Honda să oprească, temporar, producția în această săptămână.

Companiile din Marea Britanie se confruntă cu întârzieri ale livrărilor de piese și produse finite ca urmare a aglomerației din principalele porturi britanice de containere, determinată de cererea în creștere cauzată de îngrijorările privind un posibil Brexit fără acord. În acest scenariu, vor fi introduse atât taxe vamale, cât și o serie de noi reglementări comerciale, iar companiile britanice își fac stocuri uriașe pentru a minimiza cât mai mult șocul prețurilor după ieșirea definitivă din Uniunea Europeană.

Pentru JLR, deținută de conglomeratul indian Tata Group, aceste ultime probleme de aprovizionare îi dau o nouă lovitură în timp ce încearcă să recupereze pierderile de producție din timpul pandemiei, fabricile sale fiind închise în lunile aprilie și mai.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental Anvelope instalează un nou sistem de tratare a emisiilor în fabrica din Timișoara

Honda întrerupe producția în Marea Britanie. De ce a rămas fără piese

Aeroportul din Stuttgart va avea o parcare complet automată și fără șofer cu sprijinul Bosch

 

 

Adaugati comentariu