Honda întrerupe producția în Marea Britanie. De ce a rămas fără piese

Constructorul japonez Honda a avertizat că producția de la fabrica sa din Swindon va fi întreruptă miercuri, după ce problemele de transport au cauzat lipsa componentelor auto, relatează BBC.
honda

Fabrica funcționează pe un sistem de producție „just in time”, potrivit căruia nu se fac stocuri, piesele ajungând în fabrică doar atunci când sunt necesare.

Honda și-a anunțat angajații că în prezent se confruntă cu întârzieri ale navelor de transport și cu aglomerări fără precedent în porturile britanice.

„Situația este în prezent monitorizată în vederea reluării producției cât mai curând posibil”, a arătat constructorul auto, menționând că ia în calcul și transportul aerian.

Aglomerația din porturile unde ajung transporturile de containere a crescut în ultimele săptămâni, provocând probleme inițial la Felixstowe, dar recent și la Southampton și la London Gateway.

Timpii de așteptare au crescut pe măsură ce unele companii au crescut comenzile după blocarea inițială generată de pandemie, în timp ce altele încep să-și facă stocuri de mărfuri înainte de sfârșitul perioadei de tranziție la Brexit.

Problemele de la Felixstowe, cel mai mare port de containere din Marea Britanie, sunt evidente de ceva timp – transportatorii acuză că sistemul care coordonează circulația vehiculelor nu funcționează, împiedicându-i să intre în port.

Problemele au început să apară când mii de containere, comandate de Guvern, cu echipament de protecție anti-Covid au fost lăsate să zacă în port timp de săptămâni, iar creșterea altor comenzi de mărfuri importate a înrăutățit și mai mult situația.

Aglomerația de la Felixstowe a împins traficul de containere către Southampton și London Gateway – iar acum problemele din ambele porturi se agravează.

Aglomerația din porturi este atât de mare, încât unele firme de transport maritim au limitat cantitatea de marfă pe care o vor aduce în Marea Britanie.

Unele transporturile au ajuns să fie descărcate în porturile continentale, precum Anvers, Rotterdam și Zeebrugge.

 

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul din Stuttgart va avea o parcare complet automată și fără șofer cu sprijinul Bosch

România devine hub-ul central al grupului Holmbergs, specializat în soluții de siguranță auto

Autoliv mută producția de la o fabrică din Suedia în România

 

Adaugati comentariu