Stellantis va produce un vehicul electric la fabrica din Germania, succesorul lui Opel Grandland

Constructorul auto Stellantis a anunțat că va investi 130 de milioane de euro în fabrica sa de asamblare din Eisenach (Germania), pentru a produce un nou vehicul electric cu baterie, începând din a doua jumătate a anului viitor.
stellantis

Noul vehicul electric va fi succesorul SUV-ului compact Opel Grandland, produs în prezent la Eisenach. Acesta se va baza pe platforma ”STLA Medium”, una dintre cele patru platforme care vor sta la baza tuturor noilor modele Stellantis începând de anul viitor.

”Adăugarea unui vehicul electric la producţia Eisenach sprijină angajamentul îndrăzneţ al Opel faţă de o linie de produse complet electrice până în 2028 în Europa”, a menționat Stellantis, potrivit Reuters.

Producţia actuală a fabricii include şi versiuni hibride plug-in ale Opel Grandland.

Stellantis, al treilea mare grup de automobile din lume în funcţie de vânzări, doreşte ca până în 2030 100% din vânzările sale de autoturisme europene şi 50% din vânzările de autoturisme şi camionete din SUA să fie vehicule electrice cu baterie.

Alte mărci ale sale includ Peugeot, Fiat , Alfa Romeo şi Jeep.

Uzina Eisenach, din landul german Turingia, a fost deschisă în 1992, când Opel făcea parte din General Motors. Până în 2022, fabrica a produs un total de 3,7 milioane de vehicule, a spus Stellantis.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Anul trecut, Continental a investit aproximativ 180 mil. euro în operațiunile din România

Producţia de autoturisme din România a crescut cu peste 10%, în primele două luni

 

 

Adaugati comentariu