Honda închide fabrica din Marea Britanie

Constructorul auto japonez Honda va închide, în 2022, uzina din Swindon (Marea Britanie) unde lucrează 3.500 de pesoane, relatează Reuters.
honda

Decizia este o nouă lovitură pentru Guvernul de la Londra care încearcă să menţină atractivitatea invstiţională a ţării, în pofida turbulenţelor provocate de Brexit şi a incertitudinilor care există în mediul industrial cu privire la consecinţele ieşirii din UE fără un acord.

În urmă cu doar două săptămâni, un alt constructor auto japonez, Nissan, a provocat o surpriză prin anunţul că renunţat la planurile privind construcţia modelului crossover X-Trail la uzina sa de la Sunderland (nord-estul Marii Britanii).

Nissan, Honda şi un al treilea producător nipon Toyota, sunt responsabile împreună pentru aproape jumătate din automobilele construite în Marea Britanie.

Pe lângă Brexit, sectorul auto din Marea Britanie se confruntă cu numeroase provocări, precum scăderea vânzărilor de automobile diesel sau încetinirea pieţei auto chineze.

La începutul anului, producătorul auto britanic Jaguar Land Rover a anunţat că va renunţa la 4.500 de locuri de muncă, adică 10% din efective. La rândul său grupul american Ford va renunţa la 1.000 de locuri de muncă din Marea Britanie, în cadrul unui amplu plan de restructurare a operaţiunilor din Europa.

 

Adaugati comentariu